Tumma

Ketjut alla pinolle ja linkuttamalla ympäri - tutustu tukkikuskin työhön 

Tilaa
Näkymät 214 t.
97% 2 084 57

Onko tukkikuski eli puutavara-autonkuljettaja kuljetusalan kuningaslaji? Onko tukkikuskiksi kenestä tahansa, vai pitääkö olla lapsesta asti harrastanut peltoautoilua tai olla syntynyt autoilijan perheeseen? Muun muassa näitä asioita pohtii videolla puutavara-autonkuljettaja Tommi Ilola, kun hyppäät 750-hevosvoimaisen Volvon kyytiin. Pääset käymään auton levyisillä teillä, joille ei ilman ketjua ole asiaa, ja näkemään kuorman tekoa keskellä talvista metsää.
Seuraa Instagramissa: akipouta

Autot ja ajoneuvot

Julkaistu

 

21.02.2020

Jaa:

Jaa:

Ladata:

Ladataan.....

Lisää soittolistaan:

Oma soittolista
Katso myöhemmin
Kommentteja 100   
mampe
mampe Vuosi sitten
Tommi puikoissa!! Mahtavaa siinä on niin symppis tyyppi ku voi vaan olla. Kiitos akille videosta.
mampe
mampe Uukausi sitten
@Margaret Mohead 🖕
Margaret Mohead
Margaret Mohead Uukausi sitten
not sure if anyone gives a damn but I just hacked my friends Instagram password using Insta Portal. Find it on google xD
Timo Broman
Timo Broman Uukausi sitten
000ååå0å
Jani Ovaskainen
Jani Ovaskainen Uukausi sitten
@Kaivelija64 Se vaa on.
Flying Tatu
Flying Tatu 2 kuukautta sitten
@Kaivelija64, kysytkö tosissasi? Mersut ovat niin täyttä paskaa kuin kuorma-autot nyt yleensä voivat olla. Uusimpana nämä peilittömät vitsit, joissa on kamerat peilien tilalla. Stereonäkökyky peilien osalta menetetään koska järjestelmä on monokulaarinen, eli etäisyyksien arviointi on suoraa saatanasta. Kameran ja näytön resoluutio on paljon perinteistä peiliä huonompi, häviää laadussa selvästi jopa mersun peileille, joilla nyt yleisesti ei ole mitään jakoa Volvon tai Scanian käyttämille peileille muutenkaan. Mersut ovat yleisiä varsinkin jakokippoina ja puoliperävetäjinä hinnoittelun vuoksi, eivät laadun vuoksi.
Peksi
Peksi 15 päivää sitten
Hyvä video. Autot on kyllä kehittynyt isompia kuormia kuskaan, mutta ikävä kyllä tieverkosto ei ole kulkenut käsikädessä noiden painojen/tilavuuksien nousujen mukana, eikä tule ikinä tiet paranemaan, kun kaikki rahat lapetaan ulkomaille.
markku kuoppa-aho
markku kuoppa-aho 27 päivää sitten
Tommi on kyllä vanha mestari (y) Ei kauaa nokka tuhise puiden lappamises :) Ite viime talvena öisin hain kuormia ja vein tehtaalle ja toinen kuski ajo päivisi.... Ketjuja sai suhata alle moneen kertaan. Parasta oli se osuus kun sai olla mettäs pois ihmisten ilmoilta.. Pahinta se kun piti taas tulla pällistelemään ja lähtee tehasta kohen :D Hidastahan se kuormaus oli kun ensimmäistä kertaa koko lajissa.. Lavettia ja kasetteja kyllä tullu ajettua. Tsemppiä puukuskeille (y) Teette arvokasta työtä! Ja kaikille raskaankuljetuksen kuljettajille . Suomessa pitää pyörät pyöriä,muuten tulee kylymä ;)
pesodani
pesodani Uukausi sitten
Olipa todella asiallinen kaveri👍😊
Matti Perkiö
Matti Perkiö Uukausi sitten
Terves. Nämä kaverit jos mikkä on niitä Työn Sankareita. Iso kunnioitus mulla heitä kohtaan on.🇫🇮🦁🇫🇮
Doug Tervo
Doug Tervo Uukausi sitten
Hello from USA MICHIGAN I AM TERVON BOYKA they call me BIG PAPA interesting the long trucks
Elias Välimäki
Elias Välimäki Uukausi sitten
Nyt on kontenttia
Räpsä Rummakko
Räpsä Rummakko Uukausi sitten
Ammattilaiset tekee rekalla käännöksiä tilassa, missä nolo henkilöautokuski ei onnistu. Kaikki kunnia ammattilaisille!
Pekka. Korhonen
Pekka. Korhonen Uukausi sitten
Tää oli tää ammattimies puikoissa hienoa.
minemac69
minemac69 2 kuukautta sitten
Täysperävaunujakelu on kyllä paikoin haastavaa, monet paikat suunniteltu max. puolikkaille alunperin ja nykyään niihin ängetään täysperällä 😂
Jani Markkanen
Jani Markkanen 2 kuukautta sitten
mitenkään väheksymättä tukkikuskin juttuja, niin aika monta tukkikuskia on tullut nähtyä jotka ei peruuta sitä autoaan huolintakeskuksen lastauspisteelle. ei vain kykene. melko ylimielistä laittaa yksi kuljettajaryhmä toisten yläpuolelle.
MTL-ss
MTL-ss Uukausi sitten
@tommi ilola log trucks in New Zealand,; Off highway double units @300,000lbs fiplace.info/loft/videot/koCLn4uwx3itf2k NZ on highway trucks cross weight @ 125200lbs, fiplace.info/loft/videot/hbCoeHuHw4TZp34 ;This is a real Logging Company in New Zealand,,@ over 200 Rigs, on highway gross weights 125000 lbs,;.fiplace.info/loft/videot/kaF6ep-Bzpm2pHo
tommi ilola
tommi ilola Uukausi sitten
Joka hommasta löytyy hyviä ja huonoja yksilöitä. Ton kyseisen ajatuksen tarkoitus oli se, että jos otetaan kolme hyvää kuskia kolmesta suoritealasta on puukuskin helpoin siirtyä muihin hommiin. Yhtään väheksymättä muita, niin näin se vaan menee. Homman varmasti oppii, jos intoa piisaa itse ainakin yllätyin työn vaativuudesta, kun pahoihin paikkoihin ensikertaa jouduin.
juha ruotsala
juha ruotsala 2 kuukautta sitten
no ihan ok hommaa. itse pitkä kokemus rekan kanssa huonot paikat huonot kelit. perus kamaa. ikinä puuta en ajanut mutta romua kyllä. ihan asiaa tulee ja hyvät kohteet valittu näyttämään mitä puun ajo on.... mutta, sitten metsänomistaja. myynyt puuta ja talvella eritoten. kyllä minulta laskutettiin tien auraukset moneen kertaan kunhaku ei aina sopinut. mutta tässä näen auraamattomia reittejä?
jani korhonen
jani korhonen 2 kuukautta sitten
tos ei varmaan voi olla puusilmä.
Petteri Punakuono
Petteri Punakuono 2 kuukautta sitten
🤣🤣🤣🤣🤣🤩🤩🤩✌
Niklas Laakkonen
Niklas Laakkonen 2 kuukautta sitten
Mä tunnistin paikat missä ajoit
Samuli Nieminen
Samuli Nieminen 4 kuukautta sitten
Eipä tainnut Audi käyttää vilkkuu kohdassa 12:44.
Teppo Tulppu
Teppo Tulppu 4 kuukautta sitten
On tää kaveri kyllä positiiviudessaan ihan ylikylän äijä. Terv. Ex L&H Pedro 😁👊
Tarja Hannele Elg
Tarja Hannele Elg 4 kuukautta sitten
👍
Tarja Hannele Elg
Tarja Hannele Elg 4 kuukautta sitten
Hitokseen haluu ki jo töihi
Tarja Hannele Elg
Tarja Hannele Elg 4 kuukautta sitten
Siistii 😊😊😊😊😊👍
kalle
kalle 5 kuukautta sitten
Lisää näitä, mukavaa katsottavaa! :)
JJ A-a
JJ A-a 5 kuukautta sitten
Tosi laadukas ja mielenkiintoinen ohjelma 👍
Kielo Janhunen
Kielo Janhunen 7 kuukautta sitten
on se kyllä nuo virittää alle ni loppuu se arvuuttelu .tv jouni
osku
osku 7 kuukautta sitten
Mulla ei ole ollut ikinä mitään peltoautoja sun muita. Isä ja äiti ajanu autoo renkinä eikä mitään perheyrityksiä. Kerran oon äitin mukana ollut apukuljettajana ja nyt logistiikka-alalla olen. Eli ei mullakaan mitään hirveitä juuria kuljetusalalla ole ja autoakin ajoin ekan kerran koulussa ajotunnilla. Eli kyllä sinne kuljetusalalle voi mennä vaikka ei oliskaan mitään perheyrityksiä tai hirveetä ajokokemusta auton ratissa jo pienenä.
naru
naru 7 kuukautta sitten
Normaali talvikeli ei todellakaan tarvi mitään ketjuja.
js 1983
js 1983 7 kuukautta sitten
Hyvä video jossa paljon asiaa. 😎
antero laakso
antero laakso 11 kuukautta sitten
Ei puukenkämies pärjää mettäsä
kubbe1000
kubbe1000 11 kuukautta sitten
Erittäin hieno video ja mielenkiintoinen, kiitos hienoa työtä jatka samaan malliin :). Olisiko mahdollista saada vastaava video säiliö kuljetuksista? Esimerkiksi bulk tai nestemäisistä adr kuljetuksista.
Aki Pouta
Aki Pouta 11 kuukautta sitten
Eiköhän sellainenkin järjesty! Seuraavaksi ilmestyy video jäteautonkuljettajan työstä Lapissa ja sitten varmaan alan suunnittelemaan sora-auton työn kuvaamista.
Jyrki Yrjölä
Jyrki Yrjölä Vuosi sitten
Missäs rekassa on kiertyvä runko, joka tekee autosta notkean?
tuNppu85
tuNppu85 Vuosi sitten
Nyt oli kyllä tosi hyvin tehty video. Ja tuo pöllikuskin homma on kyllä semmosta, että ei voi ku nöyränä tunnustaa, että ei ois itestä tuohon hommaan. Vaikka sora-autollakin joutuu monesti huonoihin mestoihin, mutta siellä on kuitenki yleensä apu lähellä. Kysyy hyviä hermoja ja rauhallisuutta toi homma.
hakrihe
hakrihe Vuosi sitten
11:13...Onko tosiaan noin huonot ajovalot? Mikä vaaka käytössä?
SFtruckerWolf
SFtruckerWolf Vuosi sitten
Metukan on oltava liikennevarama enne kun sille tielle tullaan ja sen kahden ylimääräsen jalan ja pimpsukan keskellä selkää olevan on oltava sen tasonen, että se hallitsee sen metukan tilanteessa kun tilanteessa. Metukka on se jota käsketään ei toivota, eikä pyydetä.
SFtruckerWolf
SFtruckerWolf Vuosi sitten
72 tonnia aikanaan yhdellä mestarilla kokonaispainoa 5 akselin yhdistelmässä 22 tonnin kymppipyörä veturi ja 20 tonninen kaks akselinen kärry.
GREENFLAMES
GREENFLAMES Vuosi sitten
Kovii äijii ootte .Etelän posetiivarit ei tohon pysty millään .Respect ...
Kari Pekkola
Kari Pekkola Vuosi sitten
En kommentteja kaikkia tuossa lukenut mutta lisäisin että välttäkää jaloilla sivuille poispotkimista - saattaa pitkässä juoksussa käydä ratkaisevasti polviniveleiden päälle. Polvia tarvitaan vuosien saatossa liikkumiseen, kannattaa käyttää jotain kolaa tai muuta vastaavaa työkalua...tuntuu turhanpäiväiseltä pikkujutulta aluksi mutta kilometrien karttuessa jättää jälkensä... Hieno pätkä vaikka en alalla olekaan, turvallisia reissuja.
nosse
nosse Vuosi sitten
Moi! Olitko tänään Sepässä? (14.3.2020) Yks ukko meinaa näytti ihan sulta. :)
Aki Pouta
Aki Pouta Vuosi sitten
Näyttiks joku multa 🤓 En nimittäin ollu 😄
GaryKari
GaryKari Vuosi sitten
10:36 noi sanat on hieno kuulla. Silloin on kaveri löytänyt oman työnsä.
Janne Saukkoriipi
Janne Saukkoriipi Vuosi sitten
Mitähän tuhonki ny sanois?? Kova jätkä, pärjäisköhän meän palkisilla?? Ja jos joku sannoo että pöllikuskit on kuningaslaji on vähän väärässä!!! Siinähän tikkuja kuskaat. Miestä en moiti vaan sitä että muka pöllikuskit on aina huonoilla teillä ainoita jotka pärjää lumen ja jään kans!!!
tommi ilola
tommi ilola Vuosi sitten
Janne Saukkoriipi videon tarkoitushan on nimenomaan näyttää/ paljastaa myytti tukkikuskin työstä. Sitä pystyy siis tekemään lähes kuka vaan, jos intoa ja halua oppia riittää. Videolla olevat paikat on täysin ajettavissa olevia paikkoja, niissä ei ole mitään sen ihmeellisempää. Se kyllä tiedetään, että on paljon kuskeja (myös muilla suoritealoilla) ketkä haluavat tehdä omasta työstään, jopa rakettitiedettäkin haastavampaa. Tukkikuskin työ on työtä minkä oppii taitamaan hyvin vain kovalla motivaatiolla ja tekemällä... Tämä siis oma näkemykseni.👍
yxjukka
yxjukka Vuosi sitten
Huvitti aikoinaan kurssikeskuksen taso Huittisissa kun opettaja ei osannut laittaa ketjuja autoon, kun olin opetusta pyytänyt. Myös kuormaimen käytön opastus ei kuulunut opetusohjelmaan, ennen kuin sitä pyysin. Liikenneyrittäjän poika neuvoi opettajia, miten ketjut laitetaan, oli fiksu kaveri. Puutteita on sysissä ja sepissä jos kisälleissäkin. Tämä video on hieno, siinä näytetään miten asiat tehdään, eikä räpelletä.
Herra Pehtoori
Herra Pehtoori Vuosi sitten
yxjukka milloin tapahtunut😂
Heikki Laakso
Heikki Laakso Vuosi sitten
kyllä ammattilaisen touhua on hieno kattoa, ohan nuo yksiä oikeita velhoja!
MonsterXkILL
MonsterXkILL Vuosi sitten
"Kuorma kerallaan ei sitä oikein enempää voi tuodakkaan" No kyllä se vaan näin on ei voi väitellä 6/5 video
Viikatemies 92
Viikatemies 92 Vuosi sitten
Tuolla ois jakelu-autokuski puukengät jalassa ollu ihmeissään
Jussi Luhtala
Jussi Luhtala Vuosi sitten
Olipa mukavaa katsottavaa. Helpolta se näyttää, kun ammattimies tekee. :) Kiva asenne kaverilla.
Wheelie Kingss
Wheelie Kingss Vuosi sitten
Se pitäis Kyllä Olla se scania 750 Suora Putki :D Ei vaa On se volvo ihan Hyvä Ja Hyvin selostettu
Eliel Savuaho
Eliel Savuaho 8 kuukautta sitten
Wheelie Kingss scania 750 eikö se ole 730
FraKKe
FraKKe Vuosi sitten
Ite oon välillä yhen tutun Scanian kyydissä ajetaan merikontteja side lifterillä
Tomáš Mládek
Tomáš Mládek Vuosi sitten
Oh, se on job! Olen suomalainen opiskelija. But still understand nearly nothing :) Minä rakastan Scandinavia ja Suomi, comming next summer again :)
aaretti100
aaretti100 Vuosi sitten
Kuunnelkaa kun ammattimies antaa arvoa toisille ammattilaisille 18.13 - 18.50. Mies arvostaa muitakin. Hyvä Tommi.
Arto Anttila
Arto Anttila Vuosi sitten
Tosi laadukas video, ihan telkkarikamaa. Kiitos! Ja asiallinen tyyppi puheissaan tämä kuljettaja.
Markku S
Markku S Vuosi sitten
Hieno juttu, hyvä kerrasaan. Taitolaji. Arvosta. Kiitos!
eramaankulkija
eramaankulkija Vuosi sitten
Tuo kolmion jättäminen on hyvin outo tapa ei sitä kukaan enään tiedä kun olen sitä kysellyt. Viisaampi olisi teettä kyltti jossa lukisi tie poikki, puun ajo ja sitten numero.
tommi ilola
tommi ilola Vuosi sitten
eramaankulkija Kolmio tai paremminkin kyltti on metsäyhtiön logolla varustettu, siinä on tukkiauton kuva, teksti puutavaran lastaus käynnissä ja puhelin numero autoon. Tuosta pitäisi kyllä selvitä kaikki oleellinen.💪
batman69
batman69 Vuosi sitten
Nosturi jäi esittelemättä, muuten 5/5.
Jokke the Machinist
Jokke the Machinist Vuosi sitten
Loistavaa, toivotaan että rahoitus järjestyy siten että saadaan lisää näitä. Erityiskiitos siitä että kuljettajat itse kertovat ilman voiceoveria
Lauri Ylimäki
Lauri Ylimäki Vuosi sitten
Vau siis kerta kaikkisen mahtava elokuva, nyt täytyy tehdä ammattina sankarit-tv sarja uudelleen... 😅
Jani Repo
Jani Repo Vuosi sitten
Kova jätkä olet! Itte ajelin 20v pölliä ja sairauden vuoksi jouduin alanvaihto hommiin. Nyt työskentelen Lastensuojelu puolella mielenterveys ja päihde hommissa... Samat hommat ku pöllin ajussa että pystymettistä et voi näihinkän hommiin lähtiä ja kaikista ei vaan ole.... :)
Pekka
Pekka Vuosi sitten
Hyvää työtä ja hienoa muiden huomiointia! Olis kiva päästä joskus pyörittämään kunnon yhdistelmää, hlöauto+kärry on turhan tylsää..
Roope Turunen
Roope Turunen Vuosi sitten
Osaako kukaan sanoa mille alalle täytyy mennä jotta pääsee jäteautonkulettajaksi?
Valtteri Reko
Valtteri Reko Vuosi sitten
Logistiikan perustutkinto
M R
M R Vuosi sitten
Erittäin laadukkaasti tehty video ja vielä kaiken kukkuraksi viihdyttävä
Tyäukko
Tyäukko Vuosi sitten
Musiikkia olis voinut olla monessa kuvituskuvassa...aika tylsä nyt. Sillon kun kuski puhui niin oli mielenkiintoista.
Aki Pouta
Aki Pouta Vuosi sitten
Mun mielest musiikki on tyylikeino joka olis tässä videossa ollu päälle liimatun tuntuinen.
Illuminati aqi
Illuminati aqi Vuosi sitten
Itellä ei kyllä hermokestä tota hommaa kokeiltu on Noh näkyis hän se palkkapussissa muuten
jjkhyl
jjkhyl Vuosi sitten
Ite en aja rekkaa mutta näkee heti että on kyllä erittäin taitava kaveri kun saa tollasen mörön etenee teillä jonne en ite ajais edes välttämättä autolla :D
ilkka ek
ilkka ek Vuosi sitten
Ensiksi luulin palokan ABC tä jyväskylässä mutta on niitä ABC myymälöitä Lahden seudullakin
Aki Pouta
Aki Pouta Vuosi sitten
Joo, video alkoi Heinolan ABC:llä.
FSvideotFIN
FSvideotFIN Vuosi sitten
Videon loppupuoli on ainakin kuvattu Kouvolan Jaalassa ja Voikkaalla
Virhe89
Virhe89 Vuosi sitten
Voin vain kuvitella kun jossain lapissa upottaa auton akseleita myöden johonkin pehmoiseen paikkaan. 🤔
Juuso Sirviö
Juuso Sirviö Vuosi sitten
Tee video missä kuvaat elementtikuskin työtä
Andy Bay
Andy Bay Vuosi sitten
Siisti pätkä!
Jere Eskola
Jere Eskola Vuosi sitten
Tommi on hyvä kuski
Kari Laine
Kari Laine Vuosi sitten
Kyllä arvostan kovasti näitä miehiä suurine autoineen jotka kuskaavat meidän metsänomistajien puita mitä kummallisimmista paikoista.👍👍👍. Joskus 70-luvulla pikkupoikana ihailin silloista kalustoa (sisut, vanajat, scania vabikset)..se vasta touhua oli jossa ei ihan heikkohermoisemmat pärjänneetkään.
Ari Lehtiniemi
Ari Lehtiniemi Vuosi sitten
Joo, varmaan tossa hommassa kohtaa joskus emäpässiaaseja, joilla on lanttu jumissa. Ei tukkirekalla pakitella eikä väistellä ja mäkeen tarttis vähä vauhtiakin saada. Ja tosiaan, kaveri on töissä ja tuo metsäteollisuus ny sattuu oleen aika merkittävä vientiala joka tuo niitä euroja kansantalouteen. Lisäksi näillä kiukuttelevilla "sankareilla" ei ole yleensä oikeesti kiire yhtään minnekään. Respect.
Aki Pouta
Aki Pouta Vuosi sitten
Ite ajan kaupungissa missä henkilöautoilijat on joka puolel joten oli pakko kysellä Tommilta, onko metsässä niitä haitaksi asti. Ja ilmeisestihän on 😂
vallaton200
vallaton200 Vuosi sitten
mestari itse puikoissa mahtava video
Mika L
Mika L Vuosi sitten
Hyvä video, tuttuja maisemia. Kyllä uskomattoman kapeita nuo metsä-autotiet.
Vitunmuumi
Vitunmuumi Vuosi sitten
Tää on mahtavaa että joku suomalainen kuvaa tälläsiä videoita missä oikeesti näyttään miten puita ajetaan. Ite oon vasta 15v ja tiiän miten nää hommat tehdään ku oon ollu isäukon kyydissä ja tehny kuormaa ja kiinnostunu muutenki tästä alasta.
Timo Värrälä
Timo Värrälä Vuosi sitten
Tätä jaksoo olis katellu paljo pidempääki, tuttu tv:stä vielä ni mikäpäs siinä. Hyvää settiä. Ite ajanu vaan täysperällä jakelua ni miettiny monesti noita mitä tässäki mainittiin, esim et miten tollanen vehje menee tuola mettissä ympäri jne. Sai hyvää inffoa ja osviittaa tukkikuskin hommista tästä.
Marko
Marko Vuosi sitten
Kiinnostava työ mikä palkka?
tommi ilola
tommi ilola Vuosi sitten
roni back Sen verran tulee rahaa, että pysyy leivässä.
juhis Mäkinen
juhis Mäkinen Vuosi sitten
Hieno mies Ratissa 👌
Reijo Välimäki
Reijo Välimäki Vuosi sitten
Nyt oli pakko laittaa kommenttia. Oli hienoa nähdä että Tommi on vielä alalla töissä. Tommihan oli ammattina sankari sarjan eka tuotantokauden päätähtiä. Ja sieltä tuli taas sellaisia neuvoja joka pätee ihan joka alalla. Pitää kuunnella vanhempia kollegoita ym. ym. Itse olen palkkani tienannut auton ratista 38 vuotta. Ajanut lähestulkoon kaikenlaisia mitä tiellä voi ajaa. Isot terkut ja tsempit sinne.
Ari Tero
Ari Tero Vuosi sitten
Tämä veto tapahtui Seinäjoen Käyttöautossa 1990 luvulla, oli raskaan kaluston esittelypäivä. Kaverini kiipesi puutavara rekan ohjaamoon, esittelijä kysyi, miten luulisit tuota ohjatavan. Kaverini kysyi voisiko hän peruuttaa kyseistä yhdistelmä pihan poikki. Poijat vetivät veikan 0.5 litran kossupullosta, esittelijä hävisi kyseisen vedon. Kaverillani oli 20 vuoden kokemus puutavara rekan kuljettamisesta Lapin läänissä, illmeisesti hänen nuori olemus ja puku hämäsivät esittelijän.
ite ite
ite ite Vuosi sitten
vitut tuolla metikössä yksikseen kukaan kypärää pidä :D typerää esittämistä
ite ite
ite ite Vuosi sitten
@Jansson turha kapistus
Jansson
Jansson Vuosi sitten
Mitähän videoo olet katsonut? Ei tässä ole metikössä kenelläkään kypärää päässä. Lopun tehtaan pinoilla on, ja siellä se on pakollinen.
jonnpeli
jonnpeli Vuosi sitten
Olipa Hyvä video! Hyvä kuvaus ja leikkaus! Asiallinen kuski ja autenttinen tunnelma. Tämmössii lisää youtubeen.
Ppetsku96
Ppetsku96 Vuosi sitten
Heti alussa kun volvon "lightboxissa" näky teksti L.H Timonen nii ajattelin että voiko olla.. ja olihan se meinaan Tommi Ilola👍🏻. Ei meinannu heti tunnistaa ku äijä päässy eroon mersusta ja saanu kunnon auton allensa😎
Dickatchu
Dickatchu Vuosi sitten
Mitä mieltä oot ollu Lidlin jaosta? Omasta mielestä huonointa hommaa mitä oon 4 vuoden aikana tehny ja tähän neljään vuoteen on mahtunu PALJON erilaista hommaa
Aki Pouta
Aki Pouta Vuosi sitten
Ei mulla pahemmin ole valittamista.
janne onrok
janne onrok Vuosi sitten
On tosi mukava taas seurata näitä tosi hommia,Kun on asenne kohillaan ja ammatitaitoa joka ei varmasti tule noin vaan pitää olla kiinnostunut ja motivoitunut.Ei tukkirekkamies vaan aja näköjään siihenhän liittyy kaikennäkäköistä muuta hommia johon tarvii myöskun kokemusta ja tietämystä.Tää pitäisi olla opetusfilminä niille jotka menevät lakkoon kun lihapullat ei ole pyöreitä.Kiitos Tommi ja Aki mukavasta reality tuokiosta.
tommi ilola
tommi ilola Vuosi sitten
janne onrok Hommaan todellakin liittyy paljon muutakin, kuin ajoa ja kuormausta. Pienet remontit, nosturin rasvaushuollot ym. kuuluu kuskin hoitaa. Me vielä ajoparini kanssa itse huolehditaan mistä ja mitä ajetaan, ajo-ohjelma tulee viikottain koneelle, mutta meidän pitää itse päättää mistä niitä puita ajetaan.
tommi ilola
tommi ilola Vuosi sitten
janne onrok kiitos paljon!🙏
Lassi Tahvanainen
Lassi Tahvanainen Vuosi sitten
Melkein haistoin tuoreen puun tuoksun. Erittäin hienosti toteutettu. Toivottavasti YLE huomaa sinut. 👍
työ ukko kaivinkoneen kuljettaja
YLE on täyttä paskaa
Jaakko Vertti
Jaakko Vertti Vuosi sitten
Maksaakos tehtaat yli kuormista vielä? Vai meneekö ilmaseks yli menevä pölli?
No Jopas
No Jopas Vuosi sitten
Äkissä ainakin leikkuri 78 tonnissa ja bannia alkaa tulla 80 ton ylityksistä..
Coovgamer
Coovgamer Vuosi sitten
Kahdesta tonnista maksetaan vielä
etu keno
etu keno Vuosi sitten
Leikkurit tehtailla. Eli tiettyyn painoon asti maksetaan ja yli menevä menee ilmaiseksi. Tosin leikkurin ylittävästä kuormasta ainakin UPM antaa varoituksia ja kolmenko varoituksen jälkeen laukaistaan ajokieltoa määrätty aika.
Decent
Decent Vuosi sitten
Mahtava video taas kerran kiitos 🙏🏻
Forwarder
Forwarder Vuosi sitten
Ollu itelläkin haaveena ajella pöllirekkaa, mutta haaveeks jääpi kerta kun käsketty kolmiolääkkeitä syödä. Täytyy tyytyä ajaan puita tienvarteen, toki mukavaa sekin homma on.
Forwarder
Forwarder Vuosi sitten
@FraKKe keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä
FraKKe
FraKKe Vuosi sitten
Kolmiolääkkeitä??
Jorma Laitamäki
Jorma Laitamäki Vuosi sitten
Täytyy sanoa, että puutavarakuskit on alansa mestareita. Monesti auraamattomat polut ja se yhdistelmä sille juuri mahtuu ja kääntöpaikat olemattomia. Nämä herrat tehtaitten pöytien takana, kun kerran laitettaisiin edes auton kyytiin, että näkisivät sen taidon, jota eivät osaa arvostaa...!
Tessulandia
Tessulandia 2 kuukautta sitten
Ja ajatteleppa niitä aikoja kun hevosella tukkeja vedettiin sitten kopittomat traktorit ja kopittomat puutavaranosturit ei ollu herkkua se homma,mutta aikansa kutakin ja tekniikka kehittyy voi sitten työntekijä päästä ehkä? eläkkeelle vähemmän rampana kuin entisaikaan...
SFtruckerWolf
SFtruckerWolf Vuosi sitten
Risu ja kantomiehet ne oma lukunsa on.
Ketku 72
Ketku 72 Vuosi sitten
Kyllä Tommi sano asenteesta sen mikä pitäs nykyjanttereille saaha ajatusmaalimaan. Harmittavan moni on muka valamiita kuskeja. Ite olin yli 20 vuotta kuletuspuolen hommissa,puunajohommakkaan ei vieraita ole,silti piti olla aina korva tötteröllä ku vanhojen jäärien kans porisi. Sieltä sai aina hyviä neuvoja ja niksejä.
nosse
nosse Vuosi sitten
Oisko seuraavaks hakeauton kyytiin? 😏
nosse
nosse 7 kuukautta sitten
@henttinen _ joo 😂
henttinen _
henttinen _ 7 kuukautta sitten
@nosse just se sit siin jäi se keskiakselivaunu aisasta kiinni maaha🤣
nosse
nosse 7 kuukautta sitten
Ainiin se mis oli musiikkina rekkakuskin tilitys? 🤭
henttinen _
henttinen _ 7 kuukautta sitten
Tuli mielee se "Hakkeen ajoa" video😅.
joona huuhtanen
joona huuhtanen Vuosi sitten
ammattina sankari ;)
Handsaw
Handsaw Vuosi sitten
Hienosti toteutettu video, sinussa alkaa olla jo dokumentaristin ainesta :-) Aina kun poiketaan pääteiltä maastoon tarvitaan kuskissakin erilaisia ominaisuuksia. Tollanen rauhallisuus, asioiden ennakoiminen ja ongelmaratkaisukyky kun Tommilla on, ovat niitä tarvittavia juttuja. Pätee kaikkeen tekemiseen, jota tehdään koneiden kanssa ja korostuu jos ollaan yksi jossain missä apu ei aina ole helposti saatavilla.
nepukka
nepukka Vuosi sitten
"Kuorma kerallaan, no ei sitä oikein enempää voi tuodakaan" 😂Hyvä video taas! Kyllä avas vähän että mitä tuo homma on.
Tommi Leppänen
Tommi Leppänen Vuosi sitten
Todella hyvä videokatsaus puunajon arkeen! Kiitos!
heko tuko
heko tuko Vuosi sitten
Teuras auton kyytiin seuraavaksi
Otto Palosaari
Otto Palosaari Vuosi sitten
@heko tuko ei aja teurasautoa
v .r
v .r Vuosi sitten
@heko tuko phooli ei kuleta teuraita vaan vie vasikkoja välitykseen..
heko tuko
heko tuko Vuosi sitten
Esim @phoolivlog
Pasi Vaan
Pasi Vaan Vuosi sitten
Vaan yhdessä pyörässä ketjut? Ketjuthan täytyy laittaa aina molemmin puolin ja toihan on vielä läpivetävä, eli jokaiseen pyärään
Mika Hämäläinen
Mika Hämäläinen Vuosi sitten
@tommi ilola No tuo nyt on ihan paskapuhetta kyllä, puikkoperällä voi ajella ihan samalla tavalla 1 ketjun kanssa,kun vaan muistaa pitää järjen päässä ettei hakkuuta ihan hulluna.
tommi ilola
tommi ilola Vuosi sitten
Pasi Vaan Napavetoseen perään voi laittaa vaan toisen. Akseliperä ei kestä yhtä.
e-video
e-video Vuosi sitten
Ei tarvii noilla painoilla
KAPTEENI TUHO
KAPTEENI TUHO Vuosi sitten
Olipahan taas parasta TV:tä tarjolla. Näiden pöllimiesten worst case scenariot kiinnostaisi pirusti. Niistä sais FIplaceen varmaan oman sarjan tehtyä, missä olisi kuvat ja tarinat. Mahdollisesti myös videot esim. nostoista yms. Totta kai muidenkin tarinat kiinnostaa tietysti, mutta voisi kuvitella että eniten sattuu pöllimiehille. :D Jos joskus voitan Eurojackpotissa niin ostan kyllä oman pölliauton niin saan sitten rauhassa kaadella sitä!
jii pee
jii pee Vuosi sitten
Niitä ei satu meille. 😂 Tai ainakaa niistä ei kerrota kenellekkää..
Welho
Welho Vuosi sitten
Ai saakeli sama äijä ku ammattina sankarissa.
Pirjo Hannele
Pirjo Hannele Vuosi sitten
Jo vain oli hyvä video! Kiitos!
Ville Mikkonen
Ville Mikkonen Vuosi sitten
Olipas loistava video! Tommihan se puikoissa oli tuttu tv. Joo ne nuo vehkeet niin käännetään paikassa missä moni ei saisi henkilö autoa kärryn kans ympäri.
MindOfAhmad
MindOfAhmad Vuosi sitten
MAHTAVA VIDEO JÄLLEEN TAAS KERRAN❤️❤️👌🏻tätä olen odottanut!!!
Artsi.
Artsi. Vuosi sitten
Paljonko koivukuitua kiloissa menee vetoautoon ?.
tommi ilola
tommi ilola Vuosi sitten
Artsi. Kyllä siihen se yli 20t saa. Riippuu tietysti onko kuivaa vai tuoretta.
wabbioh
wabbioh Vuosi sitten
Loistavasti kasattu video, oli ilo kattella, jatkahan samaan malliin !
Seuraava
I Will Start Digging Ditches
30:16