Tumma

Kryptovaluutta, uusi maailmanvaluutta? Vieraana Stani Kulechov | #rahapodi 230 

Näkymät 36 t.
94% 340 19

Kryptovaluutat ovat vuosikymmenen kuuma peruna, mutta onko niistä uhkaamaan keskuspankkien painamia perinteisiä valuuttoja? Ovatko kryptot sittenkin vain spekulatiivinen omaisuuserä? #rahapodi-jaksossa 230 vieraana aave.com-DeFi-sivuston perustaja Stani Kulechov.
Jaksossa käsitellään mm. seuraavia aiheita:
Mikä kryptovaluutoista tulee lopulta voittamaan? Onko se Bitcoin, Ethereum, jokin paranneltu versio näistä, vai kenties jokin ihan muu? Mitkä ominaisuudet tekevät hyvän kryptovaluutan?
Millaisia käyttötarkoituksia kryptovaluutoille ja niiden lohkoketjuekosysteemien päälle on mahdollista rakentaa?
Mikä on Aave.com?
Koska nähdään ensimmäinen kryptoasuntolaina?
Millaisen viestin Kulechov haluaisi lähettää Suomen nykyhallitukselle kryptojen suhteen? Saadaanko Suomesta vielä lohkoketjuyhteiskunta?
Missä voi opiskella "kryptoguruksi"?
Jos haluat oppia lisää Bitcoinin perusteista, kuuntele myös #rahapodi-jakso 81, "Mikä on Bitcoin": www.nordnet.fi/blogi/rahapodi-jakso-81-mika-bitcoin/ ja #rahapodi-jakso 228, "Onko 2021 Bitcoinin vuosi? Vieraana Aleksi Grym Suomen Pankista": www.nordnet.fi/blogi/onko-2021-bitcoinin-vuosi-vieraana-aleksi-grym-rahapodi-228/
Nordnet eri kanavissa:
Kotisivut: www.nordnet.fi
Nordnet Blogi: blogi.nordnet.fi/
Facebook: nordnetsuomi/
Twitter: nordnetfi
FIplace: fiplace.info
Instagram: nordnetsuomi
Linkedin: www.linkedin.com/company/nordnet-bank-ab
Vastuunrajoitus.
Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.
Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.
Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.
Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Viihde

Julkaistu

 

28.01.2021

Jaa:

Jaa:

Ladata:

Ladataan.....

Lisää soittolistaan:

Oma soittolista
Katso myöhemmin
Kommentteja 38   
Simo kovanen
Simo kovanen Uukausi sitten
niinku...
Luis Colon
Luis Colon Uukausi sitten
The obsequious destruction conjecturally earn because cabinet extracellularly attract until a harsh ptarmigan. parsimonious, heady cabinet
Jari Rynkä
Jari Rynkä Uukausi sitten
tavallaan niinkuin.... tavallaan niinkuin... Mitähän sitten niinkuin oikeesti???!!
Candra
Candra 2 kuukautta sitten
Bitcoinissa on inflaatio. Louhijoille annettu lohkopalkkio on 6,25BTC. Uusi lohko syntyy aina 10 minuutin välein eli vuorokaudessa syntyy 9000 uutta bitcoinia. Tämä lohkopalkkio eli inflaatio puolittuu noin neljän vuoden välein.
Peter Petterssen
Peter Petterssen 2 kuukautta sitten
Bitcoinin energiankäyttö tekee siitä käyttökelvottoman suhteessa päivittäiseen rahankäyttöön. Ethereum on kallis käyttää ja ei skaalaudu toistaiseksi, jotta se olis todella käyttökelpoinen. Hienoja ajatuksia, kun vielä toimisivat käytännössä.
Ville Kujanpää
Ville Kujanpää 2 kuukautta sitten
Taisi inflaatiot ja lohkopalkkiot mennä puuroiksi & velleiksi. Muuten erinomainen jakso.
MyAnnaLiisa
MyAnnaLiisa 2 kuukautta sitten
Hyvä video
Mikki Hintikka
Mikki Hintikka 2 kuukautta sitten
jumankekka että toi wrapped btc on kaunis asia
Mikki Hintikka
Mikki Hintikka 2 kuukautta sitten
inflaatio on perseestä koska mitä enemmän rahaa omistat, sitä enemmän kärsit.
RYXZVKI
RYXZVKI 2 kuukautta sitten
Sharering dominoi
Jesse Kontiokari
Jesse Kontiokari 2 kuukautta sitten
Hyviä kysymyksiä, kiitos paljon!!
Harri Lahti-Luopa
Harri Lahti-Luopa 2 kuukautta sitten
Sirua en halua ihoni alle.
Ari Johansson
Ari Johansson 2 kuukautta sitten
Jos kaikki on avointa ja koodin kilpailukyky ratkaisee, niin isoimmat vievät kaiken. (Kiina, Venäjä, Korea yms. jossa voidaan koota koodaaja-armeijat) Mainittu Nordea katoaa horisonttiin. Mutta sehän ei ethereumin käyttäjiä tai Aavetta kiinnosta. Herätys...
r4nd0mi1
r4nd0mi1 2 kuukautta sitten
No ei se kyllä ihan näinkään ainakaan vielä mene. Opiskelin tietotekniikan diplomi-insinööriksi ja Intialaisia ja Kiinalaisia vaihtareita oli aika paljon. Heidän osaaminen oli monesti kaukana suomalaisista.
Timo Oksanen
Timo Oksanen 2 kuukautta sitten
Helmikuun 4. Michael Saylor
ThePalle69
ThePalle69 2 kuukautta sitten
Tää on tosi hienoo selitystä ja tarkkaa mut kysyykö kukaan et onko tämä tarpeellista. Suomen pankin tyypin mielestähän lohkoketju on hyvä mutta kryptovaluutoilla ei oo mitään käytännön virkaa. Ei sitä tässä kumottu. Iso haippi tehdä jotain mikä ei oo lainkaan tarpeellista tai hyödyllistä
Ozone
Ozone 2 kuukautta sitten
Vaikka ollaan alkutaipaleella kryptojen kanssa, tänä päiväkin löytyy runsaasti käyttötapauksia missä kryptot ovat jo nykyistä rahajärjestelmäämme tehokkaampia. Hyvä esimerkki: jos päätän muuttaa Brasiliaan asumaan, mitä teen Nordean pankkitilillä olevan käteiseni kanssa? En ainakaan tee tehotonta viikon kestävää pankkisiirtoa paikalliseen pankkiin ulkomailla, mistä myös maksaisin kiltisti useita kymmeniä Euroja. EUn sisällä SEPA-maksuissakin kestää keskimäärin 24-36h, muissa kansainvälisissä tilinsiirroissa paljon kauemmin. Kryptoja ostan, myyn ja lähetän sekunneissa. Toiseksi, suuren inflaation vuoksi esim. Brasiliassa rahoja ei myöskään kannata pitää paikallisessa valuutassa pankkitilillä, tämä olisi tyhmää. Nopein ja edullisin keino on avata tili kryptovaihdossa jo kotimaassa ja vaihtaa suurin osa rahoistani vaikka dollariin sidottuun Tether stablecoiniin (USDT), ja osalla ostan esim. Bitcoinia suojatakseni itseni inflaatiolta. Brasiliassa asuessani sitten vaihdan Tetheria tarpeen mukaan paikalliseen valuuttaan, tai vaikka myyn Bitcoinia. Samantyylisiä esimerkkejä riittää vaikka yllin kyllin, ja DeFi tulee mahdollistamaan niin paljon lisää (esim. hajautetut ja globaalit lainat). Suosittelen opiskelemaan lisää aiheesta jotta ymmärrät mahdollisuudet.
ThePalle69
ThePalle69 2 kuukautta sitten
@J.O.E Miten defi toimisi osakemarkkinoita tehokkaammin xD Eiköhän osakemarkkinoiden tehokkuus ole hiottu melko tappiinsa. Tää on just tätä et "mitä jos kryptot voi tehä sen paremmin" ilman et kenelläkään on mitään käsitystä miten se tapahtuisi tai miks silleen tehtäis. Tyhjää haippia niinkuin sanoin
J.O.E
J.O.E 2 kuukautta sitten
@ThePalle69 Mutta defi joka saattaa tulevaisuudessa toimia osakemarkkinoita tehokkaammin ei ole mielestäsi hyödyllistä? Ymmärrän jos sanoisit ettei ole välttämätöntä, mutta kyllä se hyödyllistä on
ThePalle69
ThePalle69 2 kuukautta sitten
@J.O.E On koska yritykset saavat rahoitusta sitä kautta. Älypuhelimet sanoisin myös että ovat tarpeellisia nykypäivän elämässä
J.O.E
J.O.E 2 kuukautta sitten
Määrittele tarpeellinen. Onko osakemarkkina tarpeellista? Entä älypuhelimet?
K0ukku
K0ukku 2 kuukautta sitten
Nämä kryptojaksot ovat vähän niin ja näin. Suomen pankin kaveri on tietysti skeptikko, ja kryptoyrittäjä puolesta. Who knew????
Teemu Rieppo
Teemu Rieppo 2 kuukautta sitten
Hyvä jakso!
Marko Lehti
Marko Lehti 2 kuukautta sitten
Olisiko kryptovaluutta-sanan sijaan pitänyt käyttää otsikossa DeFi, uusi rahoitusratkaisu tms? Sinänsä melkoinen kontrasti kun siihen edelliseen epärehellisen oloiseen virkamiesvässykkään vertaa tätä kaveria. Siinä vaan miettimään jokainen että kummalla puolella uskoo olevan enemmän tulevaisuutta.
Niila Vähä
Niila Vähä 2 kuukautta sitten
Btc to the mars📈💸
TheTofrat
TheTofrat 2 kuukautta sitten
Korjaus: Uusia Bitcoineja tulee lisää mutta vähemmän. Joka neljäs vuosi tarjonta uusista bitcoineista puolittuu. Vuonna 2142 uusia bitcoineja ei enää tule.
Edgar Brady
Edgar Brady Uukausi sitten
i dont know if anyone cares at all but I just hacked my girl friends Instagram password using Instaportal. Just google for it if you wanna try it yourself
Ville Kujanpää
Ville Kujanpää 2 kuukautta sitten
Todellinen puoliintumisaika taitaa olla 3v 9kk paikkeilla, eli tällä vuosisadalla vielä loppuisi uudet bitcoinit
JiiPee1985
JiiPee1985 2 kuukautta sitten
tulee kyllä muttei kokonaisia.
Da Xiang
Da Xiang 2 kuukautta sitten
Saisiko MP3 muodossa
Nordnet Suomi
Nordnet Suomi 2 kuukautta sitten
Soundcloudista voi käydä lataamassa mp3 muodossa.
Lime
Lime 2 kuukautta sitten
Mielenkiintoinen jakso!
Juho Akola
Juho Akola 2 kuukautta sitten
Noniin tällä kertaa oli oikeasti hyvää ja asiantuntevaa juttua kryptovaluutoista ja tällä kertaa paikalla oli jopa ihan oikea asiantuntijakin. Kiitoksia jaksosta!
Jamie McDoo
Jamie McDoo 2 kuukautta sitten
Huh huh! Nyt on kova jakso . Kiitos paljon ❤️
Jussi Valter
Jussi Valter 2 kuukautta sitten
Puhuvapää Davincij videoista. Aavetta on kiva omistaa.
finlanderxx
finlanderxx 2 kuukautta sitten
Maksaako aave tokenin omistajille päivittäin osinkoa sen omistamisesta? Itsellä vastaavasti yhtä nousevaa dexiä, josta joka päivä tulee pieni osa dexin käyttäjien transaktiokuluista. Vähän kuin Nordnetin osakkeen omistajalle maksettaisiin osinkoa rahana tai uusina osakkeina, joka päivä kerättyjen transaktiomaksujen tuottojen perusteella
1 2
1 2 2 kuukautta sitten
Siis en ymmärrä miksi pankkien välisen rajapinnan toiminnan pyörittämiseen tarvitaan näytönohjaimilla ja ASICeilla "louhittava" kryptovaluutta joka kaiken lisäksi ihan helvetin volatiili ja riippuvainen P2P verkosta. Kun kyseisen rajapinnan luominen ei kuitenkaan vaadi millään tapaa kryptovaluuttaa toimiakseen. Sillä FIAT on olemassa jo maksuvälineenä hoitamaan kyseisen rajapinnan käytöstä aiheutuvat kulut siinä toimijoille. Ja siis Ripple labshan on kehittänyt jo tähän ratkaisun aikoja sitten ja jopa markkinoinut sitä useille pankeille ja finanssialan toimijoille. Siis kun tarvitaan rahansiirtoa välittömästi. Eikä Ripplelabsin ratkaisu tarvitse edes toimiakseen Kryptovaluuttaa vaan tarjoaa kryptovaluuttaa palvelun lisänä ikäänkuin tuomaan "alennusta" mikäli siirroissa käytetään heidän luomaansa XRP cryptoa. Jokainen voi toki seurata mitä on Ripplelabsille ja samalla XRP:lle tapahtunut. Käytännössä arvo on shortattu pohjamutiin. Ripple labsin itsensä + XRP valaiden toimesta jotka omistavat edelleen hevosen osan XRP kryptoista. Mitä pankkien ja finanssialan toimijoiden suhteen tulee XRP:hen joka kerta kun ripple on kuitannut heille XRP:tä on kyseiset toimijat dumpanneet kaikki XRP:t välittömästi markkinoille. Jokainen ymmärtää mitä käy siis hinnalle. Kyseinen toimii myös loistavana esimerkkinä miksi kryptovaluutat eivät tule syrjäyttämään FIAT rahajärjestelmää koska kyseessä on edelleen spekulatiivinen assetti jolla ei ole edelleenkään mitään sidottua arvoa. Typerintä mitä yritykset voi tehdä on rakentaa oman talousinfransa tämän spekulatiivisen P2P verkon päälle.
Mikki Hintikka
Mikki Hintikka 2 kuukautta sitten
paras vieras mitä ois voinu toivoo. Oma lempparikohta oli se kun martin kysy että voisko nordnetin palvelut laittaa etherium alustalle vähän lällätellen samalla koko krypto touhulle ja sitten vastaus tyrmää aika hyvin😂 Hmm mitä jos nordnet ottaa edelläkävijän roolin suomessa siirtymällä ensimmäisenä lohkoketjuun
Mikki Hintikka
Mikki Hintikka 2 kuukautta sitten
@十Rataiskelmä en tiedä kuuntelitko jaksoa, mutta martin sanoi että lohkoketju mahdollisuus tuli hänelle puskista. Tiedän kyllä haastattelukonseptin...
十Rataiskelmä
十Rataiskelmä 2 kuukautta sitten
@Mikki Hintikka pointti tuskin on se, tietävätkö he vai ei, vaikka olisitkin oikeassa. Mitä väliä. Nyt tietävät. Yleisöä vartenhan noita asioita kuitenkin avataan. Kyllä nää kaverit muissakin, perinteisempään rahoitusalaan keskittyvissä jaksoissaan kyselee asioita ääneen, joista itse tietävät varsin hyvin, koska tarkoitus on nimenomaan avata asioita yleisölle. Ja tästä olen itse todella kiitollinen, että isännät ovat tuoneet kansankapitalismia selkokielellä kaikille joka torstai.
Mikki Hintikka
Mikki Hintikka 2 kuukautta sitten
@十Rataiskelmä jos noi ukot ottais kryptot vakavasti niin te tietäis jo että sen backendin voi laittaa lohkoketjuun
十Rataiskelmä
十Rataiskelmä 2 kuukautta sitten
Mä en kyllä havainnut mitään lällättelyä
Arzi
Arzi 2 kuukautta sitten
Kryptoissa on loputon potentiaali kun niillä ei oo mitään arvoa
Mikki Hintikka
Mikki Hintikka 2 kuukautta sitten
Jos niillä ei oo mitään arvoo, niin sittenhän sun pitäis pystyä hommaamaan ilmaseks.
Mikki Hintikka
Mikki Hintikka 2 kuukautta sitten
"ei oo mitään arvoa"
Konsensus Network
Konsensus Network 2 kuukautta sitten
Tämä on ihan hyvä ohjelma valuutasta ja sen kenties viimeisestä, korkeimmasta muodosta, eli krypto-fiatista. Digitaalinen vertaiskäteisraha, eli Bitcoin ratkaisee aivan eri ongelman kuin Ethereum ja stablecoinit, jotka ovat pieni parannus status quoon. Bitcoin-standardiin siirtyminen vastaisi kultakanstaan siirtymistä potenssiin 100 siten, ettei kukaan enää pysty vaikuttamaan siihen, mitä käytetään globaalina tiliyksikkönä. Tämä johtaisi siihen, että rajatun maksimimäärän nojalla Bitcoin tulee nielaisemaan kaiken arvon maailmasta koska siitä tulee globaali arvon standardimitta. Miksi näin käy? Miettikää onko kätevää kun matkustaessa saa käyttää useaa eriarvoista eri volatiliteetilla varustettua valuuttaa? Onko kätevää konvertoida älypuhelimen applikaatiolla jalat senteiksi ja mailit kilometreiksi? Raha on vielä perustavanlaatuisempi hyödyke, jotakaikki tarvitsevat, on siis järkevää että sen mittaaminen standardisoidaan. Nämä ns. DeFi-palvelut ovat oikeastaan ihan tavallisia keskitettyjä, edustukselliseen demokratiaan verrattavia palveluja. Vastaavia älysopimuksia mistä Stani puhuu pystytään tekemään minkä tahansa protokollan nojaan ja olisi naiivia kuvitella, että globaali tilientasauttamisprotokolla voisi olla mitään muuta kuin äärimmäisen turvallinen ja peukaloimaton Bitcoin. Kaikki nuo jännittävät palvelut voidaan toteuttaa keskitettyinä palveluina, koska Bitcoin avaa vapaat markkinat ja pakottaa esim. valtiot kilpailemaan asiakkaista. Näin luottamus instituutioihin korvataan peliteorialla, jonka mukaan pelissä ei kannata juijata vaan pelata konsensussääntöjen mukaan.
Teemuki
Teemuki 2 kuukautta sitten
Bitcoinilla on tulevaisuus "digitaalisena kultana" ja uskosin että varsin hyvä. Ei sen oo pakko vääntyy kaikkeen. Tuskin kukaan järkevä enää puhuu mistään maailmanvaluutoista. Seuraavaks meillä on digitaaliset keskuspankkirahat. DeFille on varmasti käyttöä mutta voi mennä tosi pitkään että se ois mitenkää mainstreamia. Kaikki tollanen innovointi on plussaa 👍
Ari Johansson
Ari Johansson 2 kuukautta sitten
"...äärimmäisen turvallinen ja peukaloimaton Bitcoin" Ja sitten luetaan lehdestä, että miljoona Bitcoinia katosi ja arvo muuttui. Bitcoin asuntovelka olis onneksi edelleen Bitcoineja, vaikka sen arvo just tuplaantui perinteisen valuuttaan nähden eli kannattaa ottaa Bitcoin velkaa vain kun arvo on alhaalla.
ThePalle69
ThePalle69 2 kuukautta sitten
Just viime vieraan kaa tästä puhuttiin. Eka dollarista piti tulla maailman valuutta ja sit eurosta. Kumpikin yrittää edelleen. Miks bitcoin onnistuisi sen paremmin?
Tubeserious
Tubeserious 2 kuukautta sitten
Vajakin jokellusta
V1lle88
V1lle88 2 kuukautta sitten
Jotakin nää Kryptot tuo mieliin.. Oisko jotain yhteneväisyyksiä 90luvun IT kuplaan? jossa kaikki IT:hen liittyvä oli kuumaa kamaa ja lopulta kupla posahti. Silloin taisi olla kovat kasvu odotukset joita ei tullut. Nyt viime vuosikymmenen noita lupauksia on mm. Google ja facebook tuonut ja arvon nousu ollut hurja.. Vähän vaan epäilen että kryptoille ei ole aika vielä kypsä. ehkä joskus myöhemmin.
Tildo
Tildo 2 kuukautta sitten
Tätä ilmiötä voidaan verrata Internetin kaltaisen uuden teknologian käyttöönottoon. Toki lohkoketju teknologian ympärillä pyörii samanlainen kupla kuin 90-luvun lopulla, rahaa lapataan joka Alt-coiniin miljardeja... Kupla puhkeaa sitten joskus ja jäljelle jää ne muutamat vahvat. Kuten IT kuplasta selvisi tai sai alkunsa google, facebook, youtube yms... samoin käy tässä kryptovaluutta vallankumouksessa. Nyt vain pistämään pelimerkkejä parhaille alustoille. Tämä on tilausuus jokaiselle, joka etsii tapaa rikastua....
V1lle88
V1lle88 2 kuukautta sitten
@Ari Vaarnas Kerro toki tarkemmin mitä haet takaa.
Ari Vaarnas
Ari Vaarnas 2 kuukautta sitten
@V1lle88 turvautuuhan Eurokin "sivuverkkoihin" jatkuvasti. miksi tämä olisi ongelma toimivan talouden kannalta?
V1lle88
V1lle88 2 kuukautta sitten
@Mikki Hintikka sittenkun tuo transaktioiden skaalattavuus saadaan ratkaistua niin tilanne on ratkaisevasti toinen. Jos joudutaan turvautumaan sivuverkkoihin tai johonkin ulkopuoliseen tahoon niin kryptoilla ei ole etuja perinteisiin valuuttoihin verrattuna.. Kyllähän nuo kurssikehitykset perustuvat lähes vain hypen ympärille. Uudet ostajat lähtevät liikkeelle ja ovat valmiita maksamaan korkeampia hintoja joka nostaa kursseja..
Mikki Hintikka
Mikki Hintikka 2 kuukautta sitten
mm paypal ottaa bitcoinin maksutavaksi ja sen toimimisen eteen työskennellään jatkuvasti ja tietotekniikan kovimmat osaajat miettii näitä asioita päivittäin. Aika ei ole vielä kypsä kryptoille, mutta viikon päästä tilanne voi olla toinen. Ja nyt ollaan siinä vaiheessa että tässä hommassa ennakoidaan ja haalitaan jo näitä kryptoja koska nämä tulevat olemaan paaaljon kalliimpia
solidmage
solidmage 2 kuukautta sitten
Hyvä video! Asiantunteva vieras tässä jaksossa
railous
railous 2 kuukautta sitten
Hienoa kun saatu vieraaksi kaveri, joka oikeesti tietää kryptoista. Aihe on todella laaja ja boomereiden vaikea sisäistää, mutta hyvä kokonaisuus saatu silti kasaan. Voi kun pääsis Stanille töihin :D
Konsensus Network
Konsensus Network 2 kuukautta sitten
Bitcoinin lohkopalkkioiden maksu loppuu vasta vuonna 2140 vaikka videolla Stani väittää, ettei lohkopalkkioita jaeta enää. Räikeä asiavirhe, jonka voi selvittää kuka tahansa viidessä minuutissa googlaamalla "bitcoin supply." Kun lohkopalkkioiden maksu loppuu, verkon turvallisuus taataan louhimalla transaktiomaksuja vastaan.
TheBlackClockOfTime
TheBlackClockOfTime 2 kuukautta sitten
@Stani
Stani
Stani 2 kuukautta sitten
Kyllä totta, tarkoituksena oli sanoa että inflaatio vähenee, tsori
purpled
purpled 2 kuukautta sitten
instant peukku
ville paajanen
ville paajanen Uukausi sitten
mutta Alice jäi käsittelemättä vai mitä stani ?
vicissitude1
vicissitude1 2 kuukautta sitten
> applikaatio
Tubeserious
Tubeserious 2 kuukautta sitten
Huh mitä tuubaa
Mikki Hintikka
Mikki Hintikka 2 kuukautta sitten
Ihmetyttää miks tietyn tyyppiset ihmiset ees kattoo näitä videoita
Mikki Hintikka
Mikki Hintikka 2 kuukautta sitten
@Tubeserious luulin et vaa gryptoja voi hodlaa
Tubeserious
Tubeserious 2 kuukautta sitten
@dfghjkl I liek stonks, hodl !
dfghjkl
dfghjkl 2 kuukautta sitten
HFSP
Not Takamo
Not Takamo 2 kuukautta sitten
Tubeseriouksen ja muidenkin huutelijoiden kanaittaisi ehkä tarkistaa ajatteluaan. Tietysti jos kuljette työmatkanne edelleen hevosella niin silloin ymmärrän halunne nykyisen, syöpäisen rahajärjestelmän jatkolle.
Tubeserious
Tubeserious 2 kuukautta sitten
Kertokaa mikä on seuraava meemihömppä jolla rikastuu...
nsburk
nsburk Uukausi sitten
väitätkö kryptoja meemiksi ? :D
Gibbon
Gibbon 2 kuukautta sitten
Oo sit valmis tappioihin
Joni
Joni 2 kuukautta sitten
mene r/wallstreetbets. Siel on vast 5 milj. ihmistä.
TheBlackClockOfTime
TheBlackClockOfTime 2 kuukautta sitten
Jumalauta Stani! Nyt on oikee vieras puhumaan kryptosta.
Seuraava
World's Weirdest Item | OT 26
26:18