Tumma

Lentäjästä työttömäksi Whatsapp-viestillä 

Näkymät 66 t.
97% 1 900 47

Jaa:

Jaa:

Ladata:

Ladataan.....

Lisää soittolistaan:

Oma soittolista
Katso myöhemmin
Kommentteja 0   
Sakari Isopahkala
Sakari Isopahkala 11 päivää sitten
Todella hyvä, asiapitoinen, rohkaiseva ja selkeästi argumentoitu video, kiitos paljon. Itse jäin työttömäksi n. kuukausi sitten irtisanomisen vuoksi, ja ehdin olla 9 vuotta yhtäjaksoisesti töissä, joten aika sokki oli aluksi. Mutta juuri kaltaistesi hienojen ihmisten fiksu ja myönteinen asenne antaa itsellekin toivoa tulevaisuuteen. Ja kyllä, työttömyyskassan tärkeyttä ei voi liikaa alleviivata - onneksi kuuluin kassaan itsekin.
Kaakelberg84
Kaakelberg84 13 päivää sitten
Just näin 👊!! Ei sinne töihin niin vaan mennä, ku osa vaa hokee.. Ne hokijat varmaa itte menee vaa töihi, käymättä sitä prosessia läpi 😂
Joona suominen
Joona suominen 17 päivää sitten
sitku korona loppuu ni ajatteliks jatkaa lentäjän uraa vai mitä?
Paper Bag Mask
Paper Bag Mask 21 päivä sitten
Tarvitaan työperäistä maahanmuuttoa
Tomi Salonen
Tomi Salonen 24 päivää sitten
Omalle kohdalle osui sähköpostin muodossa. Töihin ja työvoima koulutuksiin hakiessa tuli aina kysymys "entä sitten kun lentoliikenne palaa" ja edes aikaisemmin suoritettu ammattitutkinto ei hyödyttänyt kun työkokemusta kyseiseltä alalta ei ollut viimeisen 5 vuoden sisällä. Suurin yllätys oli kun on asunut ulkomailla yli vuoden ei Suomessa ole voimassa olevia luottotietoja ja se on sama kuin olisi luottohäiriömerkintä. Kyllä se lentoliikenne vielä palautuu mutta seuraavaksi alkaa sitten mielenkiintoinen aika työsopimusten kanssa ettei alaa ajeta jo aikaisempaa huonompaan suuntaan työehtojen ja palkkauksen suhteen.
Non' AchYourbusiness
Non' AchYourbusiness 26 päivää sitten
Tuli kyllä hyvällä hetkellä vastaan tämä video. Olen valmistuva tekniikan opiskelija, joka on juossut haastattelusta toiseen, mutta resurssipulan ja ties minkä vuoksi minnekään ei oteta. Kaverit ympärillä on kaikki ns hyvissä töissä. Syö itsetuntoa ja vituttaa. Koen epäonnistuneeni, olevani muita huonompi, koska joudun elämään pihisti pienillä tuilla kun muut ansaitsevat omat tulonsa. Työttömyyden stigmaa ei voi korostaa liikaa. Se, että tuntee muiden säälin ja vähän vinon katseen ja aiheen välttelyn sattuu enemmän kuin joku asiaa ulkopuolelta katsova uskoisi. En ole laiska tai työnvieroksuja, menisin töihin heti, jos päästäisivät.
TheLemminkainen
TheLemminkainen Uukausi sitten
Tsemiä 🤟🏻
M Varis
M Varis Uukausi sitten
Hei linkkejä ei tietysti tubettajat halua , mutta tämä on niin uskomaton , Bali ja New Guinea ,oppilaat menevät ei vaan lento bussilla , upeat maisemat: fiplace.info/loft/videot/jIiYoHOgtYOTgYo
K_youutuub
K_youutuub Uukausi sitten
Varmasti vtuttaa kun/jos 7-10k kuukausliksa tipahtaa työttömyyskassa lukemiin ? Toivottavasti @Tapio olit kassan jäsen jne ? Ei oo helppoo jos joudut renkaita vaihtamaan ? Somemainostuksella tosin, eli ehkä parit renkaat vaihdoit somea varten ? :-D
5ANTTU
5ANTTU Uukausi sitten
16.3 on meikän pikkubroidin syntymäpäivä 😃😄
eftp.spotter
eftp.spotter Uukausi sitten
hyvä video, minun isäni on ollut yli vuoden lomautettuna (lentää a350 finskillä) on se raskasta kun tottunut että joka viikko ulkomaille ja sitten iskee korona ja jää kotiin lojumaan.
Raimo Turpeinen
Raimo Turpeinen Uukausi sitten
Mainitsit sivulauseessa että olet ollut pakkasvarastolla töissä, tämä kiinnosti siksi, että itse olin myös joskus vuonna 2003 Tuusulassa ja kyseisellä työpaikalla oli henkilö joka oli lähdössä liikennelentäjäksi. Melkoista hakuammuntaa mutta mietin että mahdoitko olla kyseessä. Hyviä videoita sinulla, toivottavasti pääset takaisin siiville!
Tapio on the move
Tapio on the move Uukausi sitten
Olin pakkasvarastolla vuonna 2009. Ei ihan osu kohdille 😄 vuoden 2003 olin armeijassa
Magnus Rosenqvist
Magnus Rosenqvist Uukausi sitten
Luin just että Norwegian aloittaa kesällä uudestaan Suomen-lennot. Ehkä tää vielä iloksi muuttuu 😊
opzz xsin
opzz xsin Uukausi sitten
itse asiassa ole. Elämiseen tarvitaan varsin vähän. Riittävä yöuni ja hyvä omatunto on ylellisyyttä, jota työelämä ei aina tarjoa.
sirkka-liisa rimpiläinen
Kyllähän se paikka löytyy
Ask to seduce Miss
Ask to seduce Miss Uukausi sitten
tavallisimmin suhteilla - työllistyminen on kuitenkin tilastollisesti epätodennäköistä, kuten ylipäänsä avoinna olevan tehtävän saaminen, johon hakemuksia saapuu kasoittain
Antti Lewis
Antti Lewis Uukausi sitten
Otatko ok-tuloilla ihan lepii, vai jännittääkö, et ammattitaito karisee?
bowen voowy
bowen voowy Uukausi sitten
Tapio, oletko syntynyt 1983 vai 1982?
Asko Jäntti
Asko Jäntti Uukausi sitten
Ei kun Finnairille lentämään A 350.....
mctube01
mctube01 Uukausi sitten
Kyllä sää ny kaupan kassalle pääsisit, jos haluaisit...
Tapio on the move
Tapio on the move Uukausi sitten
Hain, enkä päässyt. Olen ”ylikoulutettu” enkä viihtyisi ko. työssä. Näin minulle sanottiin. 🤷‍♂️
Henri Pihala
Henri Pihala Uukausi sitten
Oliko tämä YTK:n mainos?
ville salonen
ville salonen Uukausi sitten
Miksi ihmeessä pitää mainostaa YTK:ta se ei aja työntekijöiden etuja lainkaan. Kannattaa mieluummin liittyä suoraan oman alan liittoon!
ville salonen
ville salonen Uukausi sitten
@Tapio on the move juuri siitä syystä. Ja koska työehtosopimukset ovat yleis sitovia itsekkäästi ajatellaan että liittymällä YTK saa samat työehdot halvemmalla kuin liittoon kuulumalla. Eräänlaista siivellä elämistä sekin. Toki osa tuosta joukosta on yrittäjiä niin niiden kohdalla YTK jäsenyys on ymmärrettävä.
Tapio on the move
Tapio on the move Uukausi sitten
Miksi sitten YTK:lla on puoli miljoonaa jäsentä jos liitot hoitaa hommansa?
Hassujäbä1996
Hassujäbä1996 Uukausi sitten
Mä ollu YTK jäsen yli 2 vuotta 😅👍
De_lorean
De_lorean Uukausi sitten
Tärkeä ja ajankohtainen aihe, bonuksena ASMR-ääni 😎
Esko Haapaniemi
Esko Haapaniemi Uukausi sitten
Olisko sulla aikaa podcastiin, jossa pohdittaisiin mm. työttömyyttä? Tuttavani Petteri Kallonen haastatteli sua joskus alkuvuodesta. Itse kiinnostuin tuosta työttömyysosiostasi. Samanlaisia tuntemuksia oli aikoinaan työttömäksi jouduttuani. Oli muuten selittämistä, että miten ihmeessä DI voi joutua työttömäksi. Kaikki ATK-henkilöt irtisanottiin.
Ari Hamalainen
Ari Hamalainen Uukausi sitten
Tuo maininta vähintääkin kassaan kuulumisesta on erittäin tärkeä, mutta tuo YTK on siinä mielessä erikoinen että siellä on ainoastaan kassan palvelut eikä mitään samoja palveluita mitä ammattiliitto tarjoaa (oikeudellinen apu, palkkasihteerin palvelut yms.). Lyhyesti sanottuna, jos tarvit apua esim. epäselvän irtisanomisen suhteen niin ammattiliitolta sen saat mutta YTK:sta et sitä palvelua saa, eli joudut itse hoitamaan kaikki oikeudelliset asiat ja tarvitaessa palkkaamaan oman oikeusavustajan/asianajajan (jollei sinulla ole riittävää osaamista työlainsäädännöstä). Joten suosittelen ehdottomasti liittymään oman alan ammattiliitton.
timo mannila
timo mannila Uukausi sitten
YTK :lla on myös yhdistys näitä mm.oikeustoimia varten.Maksaa 18e/v.
juzziz
juzziz Uukausi sitten
Tapiohan on toki myös liiton miehiä, mutta sitä ei tässä videossa tuoda ilmi koska kaupallinen yhteistyö. YTK on myös osittain työnantajapuolen omistama. Tällä pelkällä kassalla työnantajatahot haluavat murtaa ammattiliittojen asemaa. Kun palveluissa on vain kassa, niin esimerkiki tes-jutut yms jäävät pois. Tästä löytyy googlaamalla paljon juttua. Tapsa toki tekee videon niinkuin itse parhaakseen näkee, mutta nämä kritiikit jäivät nyt pois.
FINMrCurly
FINMrCurly Uukausi sitten
Eikö harmittanut tulojen erot? Aika isot palkkaerot on.
Juha Ervola
Juha Ervola Uukausi sitten
Tapio, oletko syntynyt 1983 vai 1982?
JoonaTech
JoonaTech Uukausi sitten
Hyvä video! 👍
Christina Forsgård
Christina Forsgård Uukausi sitten
Nyt on huikea asenne. Olet äärimmäisen valoisa esimerkki siitä, miten ajan murrokseen tulisi suhtautua. Yrittäjyys on asenne, vaikka ei olisi yrittäjä. Eteenpäin 🖖🙏🏻
Vrfvfd Cdvgtre
Vrfvfd Cdvgtre Uukausi sitten
Vastoin yleistä mielikuvaa suuri osa työttömistä on korkeasti koulutettuja ja työhaluisia. Mikäli työtön ei jokseenkin heti työttömäksi jäämisen jälkeen työllisty - mikä tapahtuu tavallisimmin suhteilla - työllistyminen on kuitenkin tilastollisesti epätodennäköistä, kuten ylipäänsä avoinna olevan tehtävän saaminen, johon hakemuksia saapuu kasoittain. Jos pätevin aina saisi paikan, miksi yksityisellä ja julkisella sektorilla tapahtuu säännöllisesti noloja katastrofeja? Ikävä juttu, mutta rahan vaihtuminen aikaan ja vapauteen ei itse asiassa ole. Elämiseen tarvitaan varsin vähän. Riittävä yöuni ja hyvä omatunto on ylellisyyttä, jota työelämä ei aina tarjoa.
juzziz
juzziz Uukausi sitten
Olen eri mieltä asiasta. Valmistuin diplomi-insinööriksi ja työtarjouksia oli viisi pöydällä. Yhteenkään firmaan ei ollut mitään suhteita. Omalla osaamisella sekä harjoitteluiden näytöillä työllistyy. Suhteita tarvitaan monesti alhaisen koulutusvaatimuksen työpaikkoihin, niihin, joihin riittää esim kuukauden perehdytys. Sen sijaan korkeakoulututkintoa vaativiin, jonkinlaista alan osaamista vaativiin työpaikkoihin ei ole varaa ottaa vain suhteilla. Jos sieltä tulee joku sukulaispoika joka ei tiedä mistään mitään, niin tappiota tehdään tai voi ihmishenkiäkin vaarantua. Nykyistä työtäni olen tehnyt reilun vuoden ja nyt alkaa vasta olla fiilikset, että on kartalla työnkuvasta ja tehtävistä. Mutta tekninen ala erityisesti amk- ja DI-tasolla toimii eri lailla kuin vaikkapa kaupallinen ala.
FINMrCurly
FINMrCurly Uukausi sitten
Suhteilla työn saaminen pitäisi kieltää lailla kokonaan. Asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan.
Soux Gaming
Soux Gaming Uukausi sitten
Harmi kuulla tämmöistä. Tää oli ensimmäinen video jonka kanavallasi olen nähnyt ja kun aloin kattomaan sinun videoitasi niin huomasin että nämä kaikki vuodet olen missanut suomen parhaat videot. Itse haluan olla Pilotti isona ja nämä kaikki lentämis videot ovat sairaan kiinnostavia ja varsinkin suomenkielellä.
Antti Lewis
Antti Lewis Uukausi sitten
Hienoa kuulla tämmöstä. Korona toki monille tuonut ongelmia työelämään, mut olipa sivistynyt lähestymistapa työttömyyteen, ja ainakin junnuille toi hyvin työttömyyskassan (ei liiton) ajatuksen ja rakenteen esiin.
CoffeeMan
CoffeeMan Uukausi sitten
Mielenkiintoinen asia mistä ei puhuta että esim varasto hommia siivous rakennus siivoaja hommia lähtökohtaisesti aina löytyy ja jauhetaan että hae niitä mutta ei huomioida sitä ei nuo hommat sovellu ihan kaikille tms fyysisesti raskaat hommelit ei ole kevyt rakennteiselle henkilölle sopivia. varastolla raskaiden esineiden lemppaaminen käy karskinkin kaverin kunnon/psyykeen päälle
FINMrCurly
FINMrCurly Uukausi sitten
@CoffeeMan niin ymmärrän.
CoffeeMan
CoffeeMan Uukausi sitten
@FINMrCurlyTarkoitinkin että yleisesti ottaen, kaverin isoisä 90v polttanut tupakkaa lähes koko ikänsä ja sanoo että tupakointi ei aiheuta syöpää...
FINMrCurly
FINMrCurly Uukausi sitten
No unohdetaan myös ettei siivouskaan sovellu kaikille. Se on paljon muutakin kuin roskien vientiä ym. Mitä tulee kevyt rakenteisiin ihmisiin niin aika kärjistetty mielipide sulla.Itse ollu aina pienikokoinen ja jaksanut raksalla ym paremmin kuin ne isot "Karskit kaverit." Varsinkin betonisäkkien kannossa. Muistan kun piti kantaa 25kg säkkejä neloseen ja mulle naurettiin. Laskin et kannoin 17 säkkiä siinä ajassa kun ne isot ihmiset noin 5 kpl. Heillä oli voimaa kyllä muttei staminaa yhtään.
Severi Aaltonen
Severi Aaltonen Uukausi sitten
Ei ole tappavan vakavaa tautia, on vain koronan varjolla suoritettava vapauksien riisto taloudellisesti ja tautiin vedoten vapauksien rajoitus (eristys jos saat pos. Testituloksen tai sinulla on flunssaa, maskit yms)
Viljo Tervakoski
Viljo Tervakoski Uukausi sitten
Hienosti ilmaisit ,kuinka työttömyys kassa järjestelmä toimii ja kuinka oikeasti työttömien asiat on. Monesti kuulee etenkin yrittäjien kommentoivat että töitä kyllä on kun on tahtoa tehdä töitä,mutta asialla on kääntöpuolensa sillä näin minäkin uskon,mutta ne työt jota on tarjolla ei olekkaan sitten maksajana. Kukaan ei elä tässä kalliissa onnela Suomessa 5-7euron tuntipalkka.
Johannes Havana
Johannes Havana Uukausi sitten
Itse olen tällä hetkellä palkkatukityössä, mutta omalla kohdallani syyt työttömyysjaksoihin ovat terveydellisiä. Se tunne, kun tekisit mitä tahansa mihin kykenet- tai mikä pahempaa - se, kun et saa mahdollisuutta koettaa kykyjä, vain koska on terveydellisiä syitä. Olen kuulluy mainitsemasi "mee töihin"- jutun liian monesti, mutta jos nämäkin sanojat hiljenisivät, jos pitäis ite lähtee hakemaan töitä vaikkapa käsi olkapäästä katkenneena. *Pointtini* on siis se, ettei nuo sanojat tiedä monestikaan mistä puhuvat.
Johannes Havana
Johannes Havana Uukausi sitten
Tuli mieleen kysyä, että nyt kun oot kapteenina jäänyt työttömäksi ja kun joskus mahdollisesti palaat ilmailualan töihin, niin pitääkö lähtee "nollista", eli käydä ensiks perämiehenä ja sitten jossain kohtaa kapteeniksi "ylentyä"?
Tapio on the move
Tapio on the move Uukausi sitten
Se riippuu täysin lentoyhtiöstä. Valitettavan yleistä alalla on että aiemmin kerättyä lentokokemusta ei uudessa yhtiössä välttämättä arvosteta, vaan aloitus on ”nollista”
Juho Reijonen
Juho Reijonen Uukausi sitten
Sama homma pätee moniin tapahtuma-alan työntekijöihin. Ennen rakennettiin lavoja, festivaaleja, messuja, tv-tuotantoja jne. Pitkää päivää niinkuin lentäjätkin. Koronakriisin iskiessä monet kollegat on joutuneet ehkä samankaltaiseen asemaan kuin lentäjät koska työantajat ajattelevat että tuo tulee palaamaan takaisin niihin hommiin jonain päivänä koska monet alalla työskentelevät tekevät sitä kovalla ammattiylpeydellä ja asenteella. Itsellä kävi tsäkä kun sain "OIKEITA" töitä metalliteollisuudesta mutta monet vanhat työkaverit ovat todella pahassa tilanteessa edelleen. Tsemppiä 👍 Kyllä tää tästä vielä iloksi muuttuu.
Pro Patria
Pro Patria Uukausi sitten
Kiitos Tapio tähänastisista videoistasi. On ollut mielenkiintoista videoiden välityksellä seurata työtäsi ja olla mukana matkoillasi. Olet myös myönteisellä asenteellasi esimerkkinä kollegoillesi ja muulle yleisöllesi. Toivottavasti pääset taas pian kiitämään ilmojen halki lentäjän tietä!
Lerssi Larsson
Lerssi Larsson Uukausi sitten
"Kramer gets fired"
Salkkarit - Historiaa
Salkkarit - Historiaa Uukausi sitten
The Great Reset!
Team L Team L
Team L Team L Uukausi sitten
Oot hieno ihminen❤🙏👍🏻 kaikkea hyvää sinulle! Tsempiä ja oot kohta takas ilmassa 👍🏻✈✈✈🛫🛫🛩🛩🛩
Mika K
Mika K Uukausi sitten
Menestystä Tapiolle työnhakuun!! Asiapitoinen video jälleen kerran.
Jyrki Aaltonen
Jyrki Aaltonen Uukausi sitten
Itse huomannut tässä kanssa samaisen asian kun oma tilanne tosiaan on siis ollu sellanen että terveydellisten syitten vuoksi piti nyt uudelleenkouluttautua ja kun on pitkään ollut töissä niin tää työnhaku on muuttunu jonkin verran siitä mitä sen on sillon joskus ollut...ja ei töihin tosiaan vaan mennä tosta vaan..
Disappearing polabears
Disappearing polabears Uukausi sitten
Olet rauhallinen ja sympaattinen kaveri. Oletko harkinnut hoiva-alalle. Poikani muistuttaa sinua ja opiskelee nyt lähihoitajaksi. Toivon sinulle kaikkea hyvää.
CHGamer
CHGamer Uukausi sitten
@FINMrCurly Tietysti jos ei vaikka koulutuksen taso, arvostus ja palkka kiinnosta. Rima on hieman eri korkeudella.
FINMrCurly
FINMrCurly Uukausi sitten
@CHGamer mieti kumpaa tarvitaan enemmän? No ei ainkaan kapteenia. Näin vaan pointtina
Simo Hallikainen
Simo Hallikainen Uukausi sitten
@CHGamer Taloudellisesti, kyllä. Jos se olisi kutsumuksen mukainen työ ja taloudellinen tilanne sallisi vaikka väliaikaisesti ko. ammatin harjoittamisen, en kokisi tiputuksena. Korona-aikaan moni on ottanut esim. virkavapaata muun alan työstään palatakseen hoitoalalle, ymmärrän sen kyllä täysin.
CHGamer
CHGamer Uukausi sitten
Olisi kyllä lentokapteenista lähihoitajaksi *TODELLA* kova tiputus.
schwartzy65
schwartzy65 Uukausi sitten
En voi kieltää etten nauttisi työttömyyden vapaudesta kun saa mennä minne vain, vaikka maanantaina lähteä telttareissuille yms :) rahaahan ei ole niin paljoa sitten mutta itse nautin tuosta vapaudesta ja annan sille erittäin ison arvon.
Anssi Ulmala
Anssi Ulmala Uukausi sitten
Nämä asiat ovat Jumalan kädessä 😎🙏💯
Lentskari boy
Lentskari boy Uukausi sitten
Ihme olettamus jengillä tuo että mee töihin. Palkkaisivat sitte itse sen ihmisen🙄
Nemppu
Nemppu Uukausi sitten
Hyvin puhuttu. Sinussa on ainesta luennoitsijaksi, puhujaksi jne. Työttömyyskassaan kuulumisen järkevyys ei toivottavasti lopu.
Erkki Vallius
Erkki Vallius Uukausi sitten
Tosi hyvin selostit tuon tilanteen työttömäksi joutumisesta. Mulla oli vastaava tapaus -90 luvulla kun eno kysyi että oletko töissä, sanoin ei ole töitä niin eno sanoi että kyllä tekiälle töitä löytyy (ei kyllä enon sanominen mieltä kohentanut). Itse harrastin lentämistä -90 luvulla.
MVS69
MVS69 Uukausi sitten
Hyviä videoita teet ja osaat asiat esittää että tälläinen tyhmempikin ymmärtää kuinka asiat menee kiitos siitä. Onneksi on ollut töitä mutta koskaan ei tiedä nykypäivänä koska loppuu oli ala mikä tahansa
Pentti Immonen
Pentti Immonen Uukausi sitten
Asiallinen video. Facta on YTK ei ole niissä pöydissä jossa neuvotellaan työehdoista ja palkoista.
Juha Nuutinen
Juha Nuutinen Uukausi sitten
Vitsi, sä oot fiksu kaveri ja olet ymmärtänyt työttömyyden ytimen! Joillain on mennyt vuosikymmeniä aikaa , politiikoilta ym asiantuntijoilta, eivätkä silti ymmärrä sitä!!!!
Toni Ilander
Toni Ilander Uukausi sitten
Et sit oo ruvennu ryyppäämään 👍
rompooli
rompooli Uukausi sitten
Hyvä video.!!!
ovmu
ovmu Uukausi sitten
Tärkeästä aiheesta puhuit, kyllä työttömyyskassassa kannatta olla tulevaisuuden varalta. Itselläni myös omakohtaisia kokemuksia työttömyydestä käytännössä koko vuoden 2020 ajalta. Ennen työttömyyttäni työskentelin oman alani asiantuntijatehtävissä korkeakoulutettuna melkein 5 vuotta. Korona oli myös isku edelliselle työnantajalleni, joten jouduin irtisanotuksi. Se on valtava muutos elämässä, varsinkin kun ensimmäistä kertaa joutuu työttömäksi. Mutta olin päättäväinen ja aloitin heti työnhaun. Turhautumista, kovaa työtä ja jaksaminen koetuksella. 2 kertaa pääsin viimeisten 3 hakijan joukkoon, mutta eihän se lohduta. Sitten tein päätöksen lähteä uudelleenkouluttautumaan, voi sitä riemua kun tieto ammattikorkeakouluun pääsystä tuli. Puoli vuotta mennyt todella nopeasti ja olen iloinen siitä, että valmistun suunniteltua nopeammin. Itselleni tärkein opetus viime vuodesta oli se, että antaa työnhaulle tiettyyn rajaan asti aikaa. Toki olin TE-toimistoon yhteydessä, tein suunnitelmat yms. mitä he ikinä vaativatkaan. Koskaan ei tullut heidän puoleltaan yhteydenottoa vapaaehtoisesti, koskaan ei tarjottu konkreettista työpaikkaa. Tästä HS kirjoittikin mielestäni muutama päivä sitten, että asiakkaita on TE-virkailijoilla aivan liikaa. Opin siis sen, että tietty raja kannattaa pitää työnhaussa ja sen jälkeen tekee radikaalimpia ratkaisuja. Ymmärsin sen, että ohjat tulee ottaa tietyssä pisteessä omiin käsiin. Toki voin aina palata alalle, missä työskentelin aikaisemmin. Ei uusi tutkintoni mitään minun aikaisemmista työkokemuksista ja pätevyyksistä pois vie, päinvastoin. Radikaalimpia ratkaisuja tulee joskus tehdä, kuten itsekin teit. Yrittäjyys on varmasti antoisaa puuhaa. Toivotaan valoisampia vuosia kaikille työttömyyden kanssa kamppaileville. Tsemppiä Tapsa tulevaisuuteen :)
Tapio on the move
Tapio on the move Uukausi sitten
Kiitos jakamastasi tarinasta. Joskus radikaalit ratkaisut ovat tarpeen. Ne vaatii rohkeutta. Hieno juttu että olet päässyt opiskelemaan ja niinkuin sanoit, ei uusi koulutus tarkoita etteikö edelliseen työuraan voisi palata. Olet hyvä esimerkki. Tsemppiä 👍
Digiootti
Digiootti Uukausi sitten
Vielä 80-90 luvun vaihteessa oli tilanne että vaihtaessani työnantajaa omasta halustani edellinen työnantaja soitteli tulemaan takaisn heille duuniin ja meninkin kun tekivät riittävän hyvän tarjouksen, olin heidän hommissa eläkeikään saakka.
FINMrCurly
FINMrCurly Uukausi sitten
2002 oli jopa kesähommissa sama.Nuorena pojuna uusi homma löytyi aina
Heikki Pekkanen
Heikki Pekkanen Uukausi sitten
Olisi mukavaa kuulla sinun mielipiteesi lentäjänä että pitääkö ilman autopilottia laskea lentokoneen nokkaa pitkällä matkalla, kuten esim. 1000km matkaa kohden noin 8'asteen kallistuma. Totuuden kertominen tästä on maksanut monen lentäjän työpaikan.
markku helin
markku helin Uukausi sitten
kohta joutuu maksamaan siitä hyvästä että saa tehdä töitä
Battery Bottas
Battery Bottas Uukausi sitten
Mahtava video! Tsemppiä jatkoon👍
Majlen Jansson
Majlen Jansson Uukausi sitten
Kiva kuulla mitä sinulle kuuluu nyt! Hyvä ja mielenkiintoinen video ! Kiitos!
Nonameanymore
Nonameanymore Uukausi sitten
Sina olet niin hyvan nakoinen, olen ihan varmaa voit loyta rikas leski ja kaikki jarjestyy
Susanna
Susanna Uukausi sitten
Aika monet muutkin menetti työpaikkansa, ei vaan lentäjät ni ei ihme ettei töitä löytynyt, etenkään asiakaspalvelusta. Ja ihan muutenkin nollasopimuksilla nykyään kierrätetään ihmisiä varastolla ja asiakaspalvelutehtäsvissä ja Eestiläiset ja muut idäneuroopan halpikset hoitaa rakennus, telakka ja muut hommat. Hyvä että sunkin silmät avautuivat.
=)
=) Uukausi sitten
Tsemppiä kyllä se siitä💓
Makedz88
Makedz88 Uukausi sitten
Kiitos hyvästä videosta. Todella tärkeä aihe, johon monet tässä tilanteessa voivat varmasti samaistua. Asioilla on tapana järjestyä. Kyllä tämäkin kriisi vielä päättyy ja varmasti saat siipesi vielä takaisin. 💪 Tsemppiä!
sumosami
sumosami Uukausi sitten
Niin saisit kyllä töitä jos OIKEASTI haluisit. Mutta voisin veikkaa että et halua huonompa palkasta duunia tai et ole valmis muuttamaan työnperässä.
Riiteli
Riiteli Uukausi sitten
Between jobs. Peace.
Joni Kiviluoma
Joni Kiviluoma Uukausi sitten
Moi.Tuli etusivulla suosituksena,nostan hattua tuolle sun rauhelliselle puhumiselle/rauhalliselle olemukselle.Pitää kurkkia noita sun muitakin videoita.
Jari Salmi
Jari Salmi Uukausi sitten
Positiivinen kaveri oot! Sulla on lasi aina puoliksi täynnä! Ei jää ainakakaan asenteesta kiinni ettet yrittäjänä menestys!
kirsi koponen
kirsi koponen Uukausi sitten
Puhuit ni ihanasti asiaa👍👍
oh2mp
oh2mp Uukausi sitten
Tervetuloa takaisin tauolta! Huomasin, että olitkin muutaman kuukauden jälkeen postannut viime päivinä pari videota, jotka pitääkin katsoa seuraavaksi. Olen ollut YTK:n jäsen parikymmentä vuotta ja joskus 2009 notkahduksessa saanutkin sieltä ansiosidonnaista, kun olin jonkun aikaa lomautettuna. Allekirjoitan tuon, että jonkin työttömyyskassan jäsen kannattaa ehdottomasti olla.
68jore
68jore Uukausi sitten
Yksi ala missä lentäjän ammattitaidosta voisi olla hyötyä niin on laadun hallintaan liittyvät tehtävät. Lentäjän työ näyttää olevan tarkkaa ja kurinalaista, sekä pitää tehdä asioita tiettyjen ohjeiden ja mallien mukaisesti.
hondeee
hondeee Uukausi sitten
helvetin hyvä video! arvostan
68jore
68jore Uukausi sitten
Työttömänä voi tehdä lyhytaikaisesti keikkatöitä, eikä lähde oikeus tyttömyyskorvaukseen, kunhan huolehtii, että ei kuukaudessa tule työpäivien "enimmäisraja" täyteen. Tämä voisi olla se miten voisi ensin kokeilla myydä palveluita ja testata minkälainen yritysidea voisi toimia esim. jonkin osuuskunnan kautta. Esim Tulos-osuuskunta tms. Kun hakee töitä se ei eroa mitenkään myyntityöstä, siis myy omaa työtä. Samalla tavalla voi kokeilla myydä niitä testaten liikeideaa. Jos minä jään työttömäksi, niin tuskin on muuta vaihtoehtoa kuin oman työn myyminen markkinoilla palveluina eli yrittäjänä. Olen yli 50v. Blogin pitäjä voi kokeilla esim myydä erilaista kotitaloustyötä. Jäin miettimään onko lentäjän työssä jotain osa-alueita, joissa olisi sellaisia asioita joita voisi kehitellä eteenpäin ja löytää palveluideoita sitä kautta? Sitten on vielä uudelleen kouluttautuminen yksi vaihtoehto.
68jore
68jore Uukausi sitten
Jos ei saa töitä, niin kannattaa miettiä mikä siinä ei myy. Mikä on se arvolupaus, mitä voisi kehitellä, mikä myisi?
Taiteilijanimi
Taiteilijanimi Uukausi sitten
Pelkän kassan jäsenyyden sijaan suosittelen jäsenyyttä ammattiliitossa, antaa huomattavasti paremman turvan. Näin ilmeisesti Tapiokin oli tehnyt, kun liiton mainitsi.
erofficial
erofficial Uukausi sitten
Hieno ja hienosti toteutettu video, tärkeä aihe ja hyvä video.
Janne Elomaa
Janne Elomaa Uukausi sitten
Kuinka moni uskoo karmaan? Voiko ylimielisyys kostautua joskus elämässä?
Jaakko Lommila
Jaakko Lommila Uukausi sitten
Jonnet alkaa varmaan nyt huutelemaan ”Pääse töihin!”😂 Isot supportit sulle, varmasti saat vielä haluamaas työtä!
Eelin Laivat
Eelin Laivat Uukausi sitten
Toivotaan, että saatvielä mukavan työpaikan!
Henteri
Henteri Uukausi sitten
'Mee töihin', on itsekeskeisten egoistien puhetta.
Joel V
Joel V Uukausi sitten
Mitä oot mieltä Finnairin osakkeen kasvupotentiaalista tässä vuoden sisään?
Tapio on the move
Tapio on the move Uukausi sitten
Todella vaikea sanoa, voi olla että kasvupotentiaali näkyy jo liikaa tämän hetken osakkeen arvossa. Kuitenkin Finnairin markkina-arvo taitaa olla nyt enemmän kuin ennen Korona-kriisiä. Itse toivon kuitenkin että osake nousee, koska itsekin sitä omistan..
TUGEZ
TUGEZ Uukausi sitten
AIOTKO TAPIO PALATA LENTÄJÄKSI JOS TULEE MAHDOLLISUUS ?
Niklas
Niklas Uukausi sitten
Olipa miellyttävää kuunneltavaa (miellyttävän rauhallinen ja asiallinen video). En tiedä mistä tämä video tuli mun feediin, mutta jäin koukkuun heti. Tärkeä aihe ja hyvin summasit ajatukset. Positiivisuutesi tarttuu.
Puuha Pete
Puuha Pete Uukausi sitten
Viimeksi kun "menin töihin" se taisi olla 90- luvulla. Nykyään tilanne on toinen esim yritysten tehostamistoimien takia mutta tietenkin myös korona on ollut kova isku firmoille. Tsemppiä Tapiolle, kyl tää tästä vielä paranee
Salkkarit - Historiaa
Salkkarit - Historiaa Uukausi sitten
tarkoitat varmaan the great reset?
Metsa Man
Metsa Man Uukausi sitten
Tosi hyvä video työttömyydestä ja siihen joutumisesta, kyllä työttömien syrjintä pitäis loppua. Kenelle tahansa voi käydä niin kuten sinun esimerkki osoittaa eikä kyse ole yksilön laiskuudesta yms. tulevaisuudessa entistä useampi tekee esimerkiksi pätkätöitä koska ns. vakituiset eläkevirka työpaikat ovat harvojen herkkua.
DAMKOS
DAMKOS Uukausi sitten
Itseasiassa 1/3 maapallon ihmisistä tulee täysin turhia ja työttömiä hyvin pian, jos globalistien ja economic forumien väen annettaan mellastaa.
pertti salmi
pertti salmi Uukausi sitten
Asiallista puhetta, se on harmi homma kuitenki lentokapteeni ei mikkään heleppo homma ja kuitenki vastuullista työtä ja vaativaa ja jääpii työttömäksi ,sehän pittää uusia maksaa omasta pussista kerta vuosiko se oli että pitää lupa paperit taskussa ja ajan tasalla ,pitää vain toivoa että tämä tilanne tästä nyt kohentuis ja kuka ties vaikka istuis lentokoneessa ja sinun ohjastamassa miehän morjestaisin heti olen näitä sinun juttuja kuunnellu ja saanu paljon tietoa mitä Lentokapteenin tehtäviin kuuluu tämä aihe kiinnostaa minua !
TheCoBBus
TheCoBBus Uukausi sitten
Pitäisikö Tapio sun mielestä Finnairin laajentaa gargo operointia ja hankkia esimerkiksi ihan freighter lentokone/koneita? Helsinki ja Finnair on kuitenkin se portti Aasiaan ja rahtia kulkee huimat määrät.
nippe
nippe Uukausi sitten
Lento video katsellessa, monesti vaivannu asia, onko maa litteä vai pyöreä, miksi videolla näyttää litteältä, saatko edes kertoa totuutta?
Sami Heiskanen
Sami Heiskanen Uukausi sitten
Itse tein kohtuullisen kattavan uran, kunnes aivoinfarkti katkaisi hommat, Olen kuntouduttuani hakenut 27:ää tointa. Helppo lukea rivien välistä; liiian nuori eläkkeelle - liian vanha toimeen... nimim. 50v. Hieno puheenvuoro Tapsa. Leuka rintaan, MUTTA kokka kohti ulappaa...
juhani
juhani Uukausi sitten
50-60.v on varmasti hankalin ikä haarukka saada töitä. Yli vuoskymmen vielä eläke ikään, niin ei siinä varmaan kiinnostelis vaan himassakaan lojua.
Jussi Teuhola
Jussi Teuhola Uukausi sitten
Itellä lähti työpaikka Naantalista, mutta onnekseen sain jatkoa Porvoosta! Hyvää jatkoa sinulle!!!
juzziz
juzziz Uukausi sitten
Edelleen suosittelen alalle haluaville toistakin koulutusta, mielellään korkeakoulututkintoa. Paras kombinaatio olisi teknillinen koulutus esim DI. Itse diplomi-inssinä nyt korona-aikanakin työtarjouksia tulee jatkuvasti, koska esim. nyt rakennetaan pk-seudulla kahta kauheammin kun ihmiset haluavat isomman asunnon etätöihin. Mutta lentämistä voi myös harrastaa. Itselläni on PPL-lupakirja ja monimoottorikelpparit, tarvittaessa voi lennellä esim. diamondilla kahdella kattilalla jos huvittaa.
TheSpiT4201
TheSpiT4201 Uukausi sitten
Et suinkaan ole ainoa. Mä oon jäsenenä Portugalin pilottien FB ryhmässä ja aivan samaa sielläkin on. TAPilla nyt muutenkaan ei oo menny vuosiin kovin vahvasti. Voimia Tapsa
Mikko Laine
Mikko Laine Uukausi sitten
Hyvin sanottu Tapsa!👍
Timo Lustig
Timo Lustig Uukausi sitten
Hyvä asenne! Ilmailu ei ole loppunut, vaan se on tauolla! 👍👍👍👍
Game Space
Game Space Uukausi sitten
Noh systeemi menee uusiksi. Saa nähdä mitä tulee. Mutta melko varmaan kun covid-21 pääsee syksyllä vauhtiin, niin pistää lisää jengiä jonoon. Aihe työttömyys on tosiaan väärin ymmärretty ja sillekin on tarkoitus. Kun kaikki kauhistelee leimaantumista, niin ei uskalleta jäädä työttömäksi ja oikeasti miettiä mitä oikeasti haluaa. Tämä tietysti on koneiston etu. Onnea ja jaksamista. Mitä ikinä teetkin niin tee jotain mikä tuntuu hyvältä ja omalta ilman että mietit mitä mieltä "jonnet" on. Hyvä video ja hyvää asiaa 👍🏻
Tyäukko
Tyäukko Uukausi sitten
En ole samaa mieltä siitä että työttömyys voidaan hyväksyä yleisesti. Tietysti jos yritys tekee konkurssin tai yt neuvottelut niin ne on ymmärrettäviä syitä jäädä työttömäksi. Se että ei löydä töitä johtuu suurimmaksi osaksi työnhakioista, joissain tapauksissa että on väärällä alalla mutta alaahan voi vaihtaa...jotkut alat ei tietysti onnistu ilman koulutuksia. Itsellä kävi että yritys jossa olin töissä niin teki konkurssin mutta samana päivänä yrityksen asiakas tarjosi töitä. Ja nykyisen työpaikan aikana minulle soitellaan että tuutko töihin. Lyhykäisyydessään lähtökohtaisesti en hyväksy työttömyyttä.
eppuist
eppuist Uukausi sitten
Hyvä Tapsa, fiksua puhetta, pää pystyyn, pääset ihan varmasti vielä lentohommiin, kunhan pandemia tässä hiipuu 👍🙋
Markus P
Markus P Uukausi sitten
Hieno video 👍! Lisäisin vielä sen, että työuran aikana olisi hyvä pitää jonkinnäköistä portfoliota tekemistään asioista tai jossa on ollut osana, myös niistä pienistä mutta normaaleista poikkeavista. On sitten helpompaa viestiä potentiaalisille työnantajille omista erikoisosaamisistaan. Tsemppiä Tapio!
Heikki
Heikki Uukausi sitten
Jatka lentostorya
jouni mustonen
jouni mustonen Uukausi sitten
Hienosti sanottu ja erittäin hyvin olet tsempannut! Toivotaan että pääset lentämään asap. ✈️😊👊🏻
Bobby
Bobby Uukausi sitten
ajattelin otsikon että laitettu vähän väärää mielipidettä whatsapissa kaverille ja sitten canceloitu työpaikka alta kun joku vasikoinut :D
Tapio on the move
Tapio on the move Uukausi sitten
😂😂 ei nyt sentään 😄
Titityy Tyler
Titityy Tyler Uukausi sitten
Eikö kelpaa työ r-kioskin kassalla. Työtä se on yhtäkuin konella leikkiminen prkl
Titityy Tyler
Titityy Tyler Uukausi sitten
@Tapio on the move tylysti laitoin, sori veli. Elämä on epäreilua, mutta mitäs sille teet🙃
Tapio on the move
Tapio on the move Uukausi sitten
Kyllä. Työtä se on sekin 👍
Kimmo Bergman
Kimmo Bergman Uukausi sitten
Kyllä sun lentäjän ammatti näissä oloissa on kirous työnhaussa. Mukava ja supliikki kaveri jolle hommia soisi. Tsemppiä!
Anssi Ulmala
Anssi Ulmala Uukausi sitten
Se on enemmän haaste ja samalla myös Siunaus. Haasteet olisi hyvä nähdä enemmän Siunauksena kuin kirouksena.
Seuraava
Lentäjän kolmas MY DAY
13:56
Lentäjän toinen my day
10:59
Näkymät 143 t.
Saab 9-5 ostoa harkitsevalle.
11:12
Kaikki meni päin persettä!!
8:51
SIDEMEN EXTREME COOK OFF
1:23:12
Näkymät 10 milj.
see you soon
1:39
Näkymät 4,2 milj.
OMG! 😂 #shorts
0:18
Näkymät 17 milj.
Awkward moment! 😳😅 #prank
0:10