Tumma

Millaista palkkaa metsäkoneen ajamisesta maksetaan? Ponsse Scorpion King H7. 

Näkymät 75 t.
96% 720 29

Tällä videolla kerron pikkasen millaista palkkaa saa metsäkoneen ajamisesta ja myös kerron millasia kokemuksia on vuosien varrella tullut eri työnantajista palkan suhteen.
Metsäkonealan TES www.teollisuusliitto.fi/wp-content/uploads/2020/02/Metsakonealan-tyoehtosopimus-2020%E2%80%932022.pdf

Julkaistu

 

4.12.2020

Jaa:

Jaa:

Ladata:

Ladataan.....

Lisää soittolistaan:

Oma soittolista
Katso myöhemmin
Kommentteja 89   
Nahkaparturi
Nahkaparturi Uukausi sitten
Ymmärrän nyt miks ei oo halukkaita. Rautateillä lähtöpalkkana tuo 15e/h 5 kuukauden koulutuksella.
Elisa Kauppinen
Elisa Kauppinen Uukausi sitten
Onks hauskaa hommaa😀😀
Juha Ahonen
Juha Ahonen Uukausi sitten
Olet Ammattimies J.S ja voimia töehin!
Juha Ahonen
Juha Ahonen Uukausi sitten
Ja silloin, kun motonkourat ja ajokoneen kourat pysähtyy yhtä aikaa niin eiköhän ala jossain päin tapahtumaan.ja palkka jutut kiinnostamaan muitakin kun minua..Internetissä on joka kalikka tänä päivänä paitsi moottorisahoilla osa tehdyistä puista!
Juha Ahonen
Juha Ahonen Uukausi sitten
Motokuskeilla on päätäntävalta montako runkoa sahalle tehtaalle tai ym. polttopuu/hakepuu määristä menee minnekkin niin jos ei puut kaadu niin tuleeko metsurit takaisin en usko..Palkka-asiat pitää saada kuntoon ja monopoli määräysvallasta kuskeille eli yksi esimerkki Metsäkonepalvelu monopolisoi esim kuskeja, koska vaihtuvuus on suuri niin ei kiinnosta ja haetaan jotain muuta puuta.. Kuskeille lisää palkkaa niin kiinnostus lisääntyy metsäalalle ja urakoitsija saa kunnon työvoimaa!
Juha Ahonen
Juha Ahonen Uukausi sitten
Metsäalan palkat on , kuin kiveen hakattu laki ja urakoitsija päättää nuoren elämästä ja tulevaisuudesta ja hävittää mielenkiinnon alalta, kun jätetään huono palkka vuosikausiksi ja nauretaan, kun eehän se pysy alalla. Nyt pois se ajattelu ja nuoret alalle hyvillä palkoilla niin se kasvaa vuosien mittaan kuin tukkimänty ja on arvokas voimavara tulevaisuudelle!
Juha Ahonen
Juha Ahonen Uukausi sitten
Voes kuskeja löytyä myös konealalle ja into olisi suurempi mettätöihin nuoremmillakin, kun nykyiset koneet ovat melkein kun pelaisi peliä kotona vaan aidommassa ympäristössä!
Juha Ahonen
Juha Ahonen Uukausi sitten
Nyt kun näkee niin kuskin palkat tulisi olla kunnolla palkattuja eli jos kuski ajaa 10 kuormaa päivä niin kaikki näkyy mitä puita on ajettu ja tehty eli euromäärä per runko motokuskille ja ajokone saa 89 centtiä per runko+ lisät yö ilta ja viikonloppu ja asennus, kun kone rikki perusteena 2700€ ajokonekuski vähintään ja motolla 3700 kuukausi vähintään kaikkine lisineen ja sopimus liittyy koko konealalle tehtaita myöten!
Juha Ahonen
Juha Ahonen Uukausi sitten
Vertailun vuoksi niin ratikka kuski saapi lähes tonnin vähempi vaekka molemmat raetailla ajaa niin ihmetyttää, mutta ny on helsingin Junakuskit lakossa, kun eevät sua palakkoo tarpeeksi.. mehtäalalla tulisi myäs palkan tarkistuksista puhua vähän avoimemmin siis jos on mettä alalla niin kunnon palakkaa tulee saada eli alipalakattua on ala!
MrKatajisto
MrKatajisto 2 kuukautta sitten
Yhtiön metsää - paskahommaa!
Jiew Saefong
Jiew Saefong 4 kuukautta sitten
No uunn
Petri Puhakka
Petri Puhakka 4 kuukautta sitten
Ai ettienettä olikin mielenkiintonen video 🤩 16v ajanu rekkaa ja mielessä ollu se alkuperänen yläasteella suunniteltu ala eli metsäkoneen kuljettaja 💪
Tonza
Tonza 4 kuukautta sitten
Voisit itse kokeilla joskus yrittäjän roolia kun tuntuu olevan niin helppo haukkua niitä. Ei se ole helppoa kuule niilläkään. Ota ensin muutama miljoona lainaa ja laita talot ja kaikki muu pantiksi niin katsotaan sitten.
Janne Seppänen
Janne Seppänen 4 kuukautta sitten
Joo onhan se niinkin mutta se on yksi syy miksi en ole ryhtynyt yrittäjäksi tälle alalle.
Miiru
Miiru 4 kuukautta sitten
Ohoh en tienny tollasen koneen olemassaolosta :D, lähinnä et se kaataa myös puun. Luulin kai et kaikki vielä sahaa itse moottorisahalla. Tuleeko joskus eläimet tai linnut valittamaan kaadosta vai pelottaako kone ne pois? Käsikaadolla linnut tuli lentelemään viereen. Mikä tuon koneen kauppahinta on?
Janne Seppänen
Janne Seppänen 4 kuukautta sitten
Kyllä eläimet lähtee karkuun konetta paitsi joskus hirvet saattaa tulla ihmettelemään hyvin lähelle. Koneen hinta on noin 550-600 tuhatta €
pasi pakkanen
pasi pakkanen 5 kuukautta sitten
Niin metsäkonealalla on vanha pinttynyt ajatusmaailma ! Että kuskin on oltava valmis ajamaan 10-12 tunnin päiviä peruspalkalla ja kulkemaan työmatkoja 2-3 tuntia päivä korvauksetta työnantajan ajoneuvolla !
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Totta.
Juilu Mies
Juilu Mies 5 kuukautta sitten
Olipas asiallinen ja sydäntä lähellä oleva video niin piti tilata kanava. Kiitos
Erkki Vehkasaari
Erkki Vehkasaari 5 kuukautta sitten
No jo kyllä homma käy. Hyvä että teet kuvaa niin näkee uusikin kone sukupolvi millaista hommaa tämä on. Taisi kyllä olla paremmanpuoleinen palsta. Kiitti.
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Joo hyvä palsta oli tämä.
jari mattila
jari mattila 5 kuukautta sitten
Vääristääkö kamerankuva puunrungon suoruutta, koska täällä itäsuomessa ei noin vääriä tukkeja ja paksuoksaisia runkoja hyväksyttäisi tukkikasaan.
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Kyllä se vähän vääristää varsinkin kuvan laidoilta koska käytän gopron kameran super wide kuvakulmaa jotta saan mahdollisimman laajan alueen näkymään videolla.
Joni Turunen
Joni Turunen 5 kuukautta sitten
2 vuotta koulun jälkeen hain töitä alalle ja sain kuulla paskaa. vaihoin rakennusalalle ja 4vuotta kohta tehnyt näitä hommia ja nyt jo samoilla palkoilla tällä alal kun olis 10vuotta tehnyt mettähommia.
Zamppuli 69
Zamppuli 69 5 kuukautta sitten
Ei varmaan opiskeluvuosia lasketa työkokemukseen?
Nomen Nescis
Nomen Nescis 5 kuukautta sitten
Kertokaapas, kuskit, miten metsäkoneenkuljettajaksi pääsee. Onko ammattiopisto ainoa polku?
Karvos Late
Karvos Late 5 kuukautta sitten
@Janne Seppänen minä menin koululle harjottelemaan 2kk sitte työharjotteluun 4 kk oppisopimuksella 7 kk noin vuoden kesti ajokone puoli siis.
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Varmaan oppisopimuskin on mahdollista mutta taitaa olla aika harvinaista. Minä opiskelin oppisopimuksella ja isä oli opettaja.
antero laakso
antero laakso 5 kuukautta sitten
On se harmi eti ole metsuria raivaaman ,olis hienompi jälki ,vaihka ei se nytkän ole huono
Aimo Ikäheimo
Aimo Ikäheimo 5 kuukautta sitten
Ootko ollu ajossa Kuopion suunilla ?
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
En on siellä päin ollut tässä mikkelin alueella tehdään.
kyläseppä Nokinaama
kyläseppä Nokinaama 5 kuukautta sitten
Minäkii tein jonkusen palikan siihen Fixterin protoon..
Matti Miikkulainen
Matti Miikkulainen 5 kuukautta sitten
Torella mielenkiinosta juttua tuli.👍
Tilley 12358
Tilley 12358 5 kuukautta sitten
Täältä ääni Dirt Rally 2.0 -videoille! Itsekin kavereiden kanssa tulee ajettua virtuaalikisoja ja koukuttavaa touhua on. Etenkin hc-damage -moodissa saa olla kyllä tarkkana, joskus vähän epäloogisistakin paikoista tulee keskeytys.
Jari Korhonen
Jari Korhonen 5 kuukautta sitten
Henkisesti yks vaikeimmista ammateista joutuu kestämään monenlaista vittuilijaa aina metsänomistajista vaikeisiin työnantajiin
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Joo olen kuullut saman aika monen suusta. varsinkin niiden jotka on jonkin aikaa ajanut motoa mutta lähteneet takaisin ajokoneen pukille vaikka taitoa moton ajoon olisikin.
matti netti
matti netti 5 kuukautta sitten
Moto hakkuussa usein moton ajouralla olevat puut sisältäen myös ainespuuta työnnetään nurin jäävät moton pyörien alle, hakkuutähteet kasoihin pitäähän silmäruokaakin ajattella
matti netti
matti netti 5 kuukautta sitten
Paljonkos on tupla ruokaraha per päivä, palkat heikommat kuin yhtiöitten johtajilla ilmeisesti älyvapaata hommoo
Jo Ta
Jo Ta 5 kuukautta sitten
Tuli vastaus joskus mielessäni olleeseen kysymykseen miksi alalla on pulaa työvoimasta! Siksi, kun pitäisi työllä elää, ylläpitää/päivittää joskus autoa, ostaa oma asunto ja saada joskus velka maksuun jne.. Tunnit loppuu vuorokaudesta ja jaksaminen, jos tuollaisilla palkoilla aikoo noita haaveita toteuttaa siten, että aikoo joskus olla velaton.
Timo Hämäläinen
Timo Hämäläinen 5 kuukautta sitten
aika jännää kun kaavat puun itsellä pää kääntyy katson heti tyveen(28 vuotta puitten kaa työskennellyt en moton kanssa) ps hyviä videoita
Touko Salminen
Touko Salminen 5 kuukautta sitten
www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1258522 Kaikenmoista sitä näköjään voi motokuskillekkin käydä :D ei tietään ole naurun asia, mutta aika huvittava tuo tapaus ↑.
Pentti Kyllönen
Pentti Kyllönen 5 kuukautta sitten
Noin 160 tukkia /45 minutissa.
Hannu Siipola
Hannu Siipola 5 kuukautta sitten
Kuka teillä korjaa moton jos tulee vikaa? Onko metsässä tai pajalla tehdyistä remonteista videoita? Teetkö itse kuinka laajoja operaatioita? Ketjun vaihtoja tai letkujen korjausta?
Hannu Siipola
Hannu Siipola 5 kuukautta sitten
Siellä tarvitaankin tosiaan osaavaa porukkaa. Monet tuntemani kuorma-auto yrittäjät valittaa että nuorista kuljettajista ei tahdo löytyä paja hommiin päteviä enään millään.
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Kuljettaja joutuu korjaamaan yleensä itse jos sillä vaan taito riittää kyseisen korjauksen suorittamiseen ja jos ei onnistu niin sitten pyydetään huotomiehiltä apua ja joskus on kone vietävä Ponssen huolto pisteeseen korjattavaksi jos siis mahdollista mutta monesti se kone rikkoutuu metsään niin pahasti että se on korjattava siellä koska se ei ole toiminta kuntoinen enää. Esim. jos kumikytkin menee rikki niin kone ei liiku enää mihinkään kun moottorin ja hydraulipumppujen välinnen voimansiirto on rikkoutunut. Ketjuja joutuu vaihtamaan joka päivä siinä ei mene kuin hetki. Ja sitten letkut, hydraulimoottorit, sylinterit, anturien vaihdot ja pienet sähköhommat tulee yleensä tehtyä itse. Apua kyllä saa jos tarvitsee mutta yleensä kone on korjattu itse siinä ajassa kun apua joutuu odottamaan. Esim. jos huoltomiehen tilaa vian korjaamaan niin ei se yleensä samana päivänä sinne kerkeä vaan 1-2 päivän päästä.
Turailia
Turailia 5 kuukautta sitten
Joskus kävi vuosia sitten se fiksterin romu polkee keväällä meidän mettätien kevät aikaa aivan paskaks..
69sixtynine
69sixtynine 5 kuukautta sitten
Teet huippu videoita.kiitos niistä.
Kalle Jotoksella
Kalle Jotoksella 5 kuukautta sitten
Hyviä ja hyviä leimikoita. Oikein hyvään metsään ei motoa viitti pistääkään hommiin, kun tulee enemmän vahinkoa kuin tuottoa. ;) Olisi kiva jos joskus näyttäisit esimerkkiä poimintahakkuusta, tai yli-s/alushakkuista, eli ettei aina tartte sitä avohakkuuta ja päätehakkuuta harrastaa... ;) Vai eikö motolla muka voi jättää taimikkoa ja kasvatuspuuta pystyyn?
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Onhan mulla noita ylispuuhakkuu videoita jo useampikin tuolla listalla.
Olavi Tarkiainen
Olavi Tarkiainen 5 kuukautta sitten
Hyvä video. Oletko koskaan ollu Haukivuoren nurkilla savotassa?
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Joo olen joskus ollut sielläkin mutta en viime vuosina kun se kuuluu toisen yrittäjän alueeseen.
MrSantelssi
MrSantelssi 5 kuukautta sitten
Nyt on todenmukaista asiaa aiheesta! Allekirjoitan täysin itsekin näitä hommia tehneenä👍 Piiskaraha oli itselläkin...
Soikkeli
Soikkeli 5 kuukautta sitten
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miten urakkapalkka oikein toimii? Onko pohjana pelkät motit vai vaikuttaako keskijäreys? Teilläpäin, kun metsät nyt ylipäätänsä on parempia (hoidettuaja, raivattuja, laadukkaita ja isoja), jossa pääsee helposti 50 m3 tuntituotoksiin ja jopa sen ylikin. Puolestaan täällä länsirannikolla on (ainakin meillä) järjestään hoitamattomia ja raivaamattomia metsiä, jossa pääsee hyvällä tuurilla 15 m3 tuntituotokseen. Eli samalla urakkapalkalla pääsee toisaalla hyvinkin leivä syrjään kiinni, kun toisaalla taas ei.
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Urakkapalkka muuttuu keskijäreyden mukaan niinkuin urakoitsijallakin koneen taksa. Jos on raivaamatonta niin tietenkin palkka laskee mutta pääsääntöisesti urakallaa saa parepaa palkaa kun jaksaa vaan tehdä vaikka palsta olisinkin huono.
Juha Kauhanen
Juha Kauhanen 5 kuukautta sitten
Olipa hyvä infovideo kiva katsella ja kuunella tarinoitasi kautta historiaa.Pistä vaan tulee rallia😀👍🇫🇮
juha toivanen
juha toivanen 5 kuukautta sitten
Kyllä näitä yrittäjiä riittää joka lähtöön ,onneks on varavalita
Pekka Huikuri
Pekka Huikuri 5 kuukautta sitten
Toimisko tyvitervaslumppi jätkänkynttilänä tuoreeltaan?
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Jaa en ole kokeillut.
Reijo Kasanen
Reijo Kasanen 5 kuukautta sitten
Oisko metänmyyjän kannalta edullisempi tehä välillä lyhyempääkin pölökkyä, suattas tulla tukkiosa tarkempaan otetuksi.
matti netti
matti netti 5 kuukautta sitten
Pohjanmaalla 25 tukkia otetahan
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Joo kyllä mutta tämä on UPM metsää niin ei tarvitse tukkiprosenttia kytätä.
Haneeezk1
Haneeezk1 5 kuukautta sitten
Saisikko miksattua puheen ääntä vähän kovemmalle tahi tuota ulkokameran äämtä hiljemmalle
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Joo kyllä se onnistuu.
Jarkko Piirainen
Jarkko Piirainen 5 kuukautta sitten
Minä ku aloitin metsäkone hommat -95 ni sain tunnille 35mk :)
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Minä kun aloitin moton ajon 1996 isällänin oppisopimuksella niin sain 50mk tunti ja kaikki asiaan kuuluvat korvaukset päälle. Meni muuten aika pitkäät että löysin työpaikain jossa sain enemmän.
Otto Romppanen
Otto Romppanen 5 kuukautta sitten
Eihän se palkka ole, niin tärkeä kuhan saa ilosta tehdä töitä heh, heh! 😂😂
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Juu näinhänyleensä nuoret ajattelee mutta sitten kun on 10 vuotta jo uraa takana niin alkaa miettimään että olisihan se ihan kiva saada asiallinen korvaus tästä raatamisesta.
Eetu Aaltonen
Eetu Aaltonen 5 kuukautta sitten
Aika pienenä ne tahdotaan hakata
Eetu Aaltonen
Eetu Aaltonen 5 kuukautta sitten
@Janne Seppänen niimpä
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Joo mutta tätäkin jos kasvattaa vielä 20 vuotta niin saattaa olla tosi paljon kuivuneita puita.
Jarno Virtanen
Jarno Virtanen 5 kuukautta sitten
Kestääkö kauan ladata nettii tunnin video
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Ei nykyään kun hommasin antennin ja toisen netti yhteyden niin nyt on noin 15-20 megaa lähetys nopeus niin tunnit video latautuu muutamassa tunnissa.
Jarno Virtanen
Jarno Virtanen 5 kuukautta sitten
Näyttää et menis kuitu ali paksuuteen välillä kuvataitaa vääristää vaan tuota
matti netti
matti netti 5 kuukautta sitten
Kyllä kelpoo vaikka on 30 mm
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Joo se vaan näyttää kyllä ne vielä 60 mm täyttää.
TopiAS06
TopiAS06 5 kuukautta sitten
Olis kiva kun olisi videoissa jonkinlaista päiväystä, tietäisi milloin on tehty (tai vaikka millä viikolla tehty)
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
@TopiAS06 joo tämä on torstaina kuvattu.
TopiAS06
TopiAS06 5 kuukautta sitten
@Janne Seppänen mjoo, näytti vaan sen verran syksyiseltä, täällä oli hetken jo lunta, nyt jo poissa.
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Eikös niissä ole päivämäärä milloin on julkastu. Yleensä samalla viikolla on se kuvattu.
Antti Maja
Antti Maja 5 kuukautta sitten
Smmoi samperi ko nukahdin keske videon 😴 mutku heräsin nii katoin uudelleen 😂 hyvä video taasen, 💪👍👍
TheJuspe8
TheJuspe8 5 kuukautta sitten
Pystyisikkö jossain videolla selittää ajourien suunnitelusta leimikolle? Miten itse teet yms.
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Urat pitäisi saada menemään varastolle päin jotta ajokone ei joudu ajamaan ylimääräistä lenkkiä ja sitten maasto ratkaiseen miten ne muuten menee metsässä . Rinteessä mennään ylös tai alas päin vältetään sivukaltavassa ajamista. Pehmeillä kohdilla olisi hyvä tehdä lyhyitä suoria uria josta pääsee hyvin kovalle maalle kokooja uralle. Ja jos on tasainen hyvä maastoinen kohden niin siitä vaan aloitetaan savotan laidasta ja tehdään ajouria 20 metrin välein kunnes savotta on valmis. Se on ihan metsä kohtaista miten ne urat sinne tulee. Eipä siitä oikein enempää osaa sanoa.
Sasku sisku
Sasku sisku 5 kuukautta sitten
Hienoa työtä teet ja kyllä tekevä palkkansa antsaisee ja on sinullakin ollut monia ei hyviä työnantajia, mutta niidenkin töihin joku aina menee ja toivotaan että nuori uusi kuljettaja ei koe moisia väärinkäytöksiä alkavalla urallaan, sillä monesti ellei ole vahva noita vastaan , ja sitten ura vaihtuu nopeasti muihin hommiin ja jää se mistä oikeasti piti .
Markus Heikkinen
Markus Heikkinen 5 kuukautta sitten
eipä hääppösestä lähtenyt, meinaan vaan et julkisella puolella kun ajaa ruohonleikkuria niin saa saman kuin 2 v kokemus motolla
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Juu kyllä sitä itsekin vällillä ihmettelen että pitää ajaa 600 tuhannen euron konetta joka on yritettävä pitää kunnossa ja jolla käsitellään hyvinä päivinä yli 30000 euron edestä maanomistajan metsää ja tosiaan moton ajaminen on todella vaativaa ja vastuullista hommaa niin palkat on sitten tuota mäccärin myyjä luokkaa niin ei se ihan oikein mene minustakaan.
Antero Hakasaari
Antero Hakasaari 5 kuukautta sitten
Kyllä se oli ihan samanmoista rakennusalalla, kun 16 vuotiaana menin apumieheks, eihän sitä älynny vaatia mitään, kunhan sai vaan tehdä pirusti! Kyllä janne sinunlaiselle huippu ammattilaiselle kuuluu kunnon korvaus hyvin tehdystä työstä:) Itse lankesin yrittäjäksi, ja nyt vähän yli 50 oonkin puolittain eläkeukko, ja firmaa ei oo ollut pitkään aikaan! kun joskus tulevaisuudessa teet taas liveä, niin otahan kabiiniin jokin sihteerikkö lukemaan viestejä, eikös niillä konttorissa oo aina sihteerit:) Hyvää viikonloppua!
A Bel
A Bel 5 kuukautta sitten
tiimi työ tarkottaa että yksi tekee ja kolme muuta katsoo kädet syvällä taskussa palkka fiffi fiffti näin eteläpohjanmaalla
Salmikuukka
Salmikuukka 5 kuukautta sitten
Kiitos mukavasta videosta, e ralli väliin vaan kyllä kiinnostaa
Kristian Miilumäki
Kristian Miilumäki 5 kuukautta sitten
Moni työnantaja ei nykyäänkään tiedosta mikä voimavara tyytyväinen työntekijä on yritykselle.
Turailia
Turailia 5 kuukautta sitten
Näinpä..
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Juu se on totta että monessa paikassa työntekijää ei arvosteta ennen kuin tämä on lähdössä muualle töihin.
Turailia
Turailia 5 kuukautta sitten
Siitä on kyllä itelläkii kokemusta..
Pena
Pena 5 kuukautta sitten
Millon puun ajo videoo
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Joo nyt on ajokoneillaa täysi miehitys kahteen vuoroon niin ei tarvitse käydä ajamassa välillä niin ei tietoa milloin seuraavan kerran ajohommia tiedossa.
Pena
Pena 5 kuukautta sitten
@Jarno Virtanen ok
Jarno Virtanen
Jarno Virtanen 5 kuukautta sitten
Ei janne taida keritä ajelee ajokoneella tällä hetkellä niillä on omat miehet ajamassa
Samppan Weppi
Samppan Weppi 5 kuukautta sitten
ihan kuin kätösehen tukin ottaisi..
Motologi
Motologi 5 kuukautta sitten
Vähän väliä mediassa toitotetaan kuskipulaa, mutta sehän on tosi että vähintään yhtä suuri pula on kunnollisista työnantajista.
pasi pakkanen
pasi pakkanen 4 kuukautta sitten
Työnantajat jotka pystyvät tarjoamaan työtä tasaisesti ympärivuoden ovat aika harvassa! Talvileimikoita kelien tultua pitäisi touhuta pyhä arjen kera.Taas kelirikkojen aikoina keväisin ja syksyisin ollaan lomautettuina!
Jake East
Jake East 5 kuukautta sitten
Ei paljoa isot uutismediat metsäkonealasta uutisia tee valitettavasti...
risto jokinen
risto jokinen 5 kuukautta sitten
Moi, uutisissa oli just juttua käpyjen keruusta. kun toi sun poimuri rapsii oksat pois niin rapiseeko niistä myös kävyt vai tulee perässä leegio käpyjen kerääjiä tonkimaan oksakasaa. Kai siihenkin jotain konetta on kokeiltu tehdä? vai onko. Kun ne kerää kaikki marjatkin koneella niin kai se integroitu harvesteri käpyoptiollakin ois mahdollinen :D
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Ei ole kävyn kerääjiä ollut ainakaan samaan aikaan keräämässä kun hakkaan mutta onhan niitä voinut sen jälkeen käydä keräämässä. Siitä en tiedä onko joku jotain automatiikkaa yrittänyt kehittää kävyn keruuseen.
JTTM
JTTM 5 kuukautta sitten
Mukavaa tarinaa kuunnella.
Veli-Matti Syri
Veli-Matti Syri 5 kuukautta sitten
Kiitos hyvistä videoista, mitä on saannut seurata. Tuleeko vietyä yhtään tyvitervasta jätkänkynttiläksi?
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
En mä ole muiden metsästä viitsinyt ottaa mutta kyllä omasta metsästä on niitä ottanut.
Markku Salmi
Markku Salmi 5 kuukautta sitten
Tee ihmeessä E-rallivideoitakin. Et ehkä ole vielä ymmärtänyt, että tämän motomaailman kiinnostavuuden lisäksi myös persoonasi ja juttelusi sinällään ovat loistavia.
matti netti
matti netti 5 kuukautta sitten
Täysin sammoo miältä
acerii
acerii 5 kuukautta sitten
@Janne Seppänen Mutta harmi edelleenkin, että sukupuoli on väärä. Jos Jannen tilalla olisi tälläinen henkilö, niin tilaajia ja kommentoijia olisi piirun verran enemmän :D fiplace.info/loft/videot/sJuDoJewz2yuf6Q
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Joo harkinnassa on että voisi välillä kuvata muutakin kuin puun tekoa.
sam73
sam73 5 kuukautta sitten
Sellainen hyvä pätkä jälleen. Komeata puutahan tossakin oli ja hyvä ottaa pois ennen kuin kuivaa pystyyn. Hö on se kumma jos huonompia kohteita pitäs vältellä. Mie olen ainakin pitänyt sun sekalaisen kirjavasta videovalikoimasta oli puusto sitten mikä hyvänsä tai pusikko. Kai ne ralliviteotkin menis välipalana. Jatka ihmeessä erillaisten puustojen tekoa myös viteolle ja nämä yli puoltunteroiset on parhaita :) Kiitokset
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Kyllä tulee varmasti huonoistakin videota jatkossakin. Joo tämä metsä alkaa kuivamaan pystyyn niin parempi hakata nyt pois.
Lauri Jokela
Lauri Jokela 5 kuukautta sitten
Kun sahaat katkaset puuta niin voiko terä jäädä jäädä kiinni?
Lauri Jokela
Lauri Jokela 5 kuukautta sitten
@Janne Seppänen milläs sen irti saa ilman että särkyy?
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Kyllä se voi jäädä kiinni varsinkin kaksihaaran kohdalle se jää helposti kiinni.
Handsaw
Handsaw 5 kuukautta sitten
Yleispätevänä vastauksena vois sanoo, että konehommissa voi tapahtua kaikki sellainen, minkä yleensä keksit mahdolliseksi. Aikansa kun koneiden kanssa tekee hommia, niin esim uutta konetta tutkimalla keksii usein jo erilaisia tapahtuma ketjuja, jotka luultavasti johtaa johonkin vähemmän miellyttävään remonttituokioon.
Tomáš Schostok
Tomáš Schostok 5 kuukautta sitten
👍👍👍👍👍❤
Jake East
Jake East 5 kuukautta sitten
Hyvä video👍 On kyllä turhaa hommaa tuolla meillä metsäkonekoulussa mielestäni nää aluspuiden laitot pinon alle "ohjaa kouraa" mut onha ne moottorisahahommat muute iha jees turhan paljon tosin tehdään näitä metsurihommia ja entisten metsurien hommia konekoulussa 4kk metsurihommia ois päättäjille vähä mietittävää...
Jake East
Jake East 5 kuukautta sitten
@Janne Seppänen en sanonukaa et se ei ois hyvä tietää mitä homma saha kädessä on tottakai moottorisahahommat on tärkeet ja mukavaa myöskin lähinnä vain näitten hommien kesto 4kk vähintää ku valitetaa kokoajan koulusta valmistuneiden riittämättömästä taidosta olla motokuski nii tähän vois auttaa jos työharjoittelu olisi pitempi. 👍
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
No se kuuluu opetukseen ja onhan se hyvä vähän tietää mitä se homma saha kädessä on.
Jake East
Jake East 5 kuukautta sitten
@Pekka Huikuri kyllä kyllä!
Pekka Huikuri
Pekka Huikuri 5 kuukautta sitten
Esim. Kun kone työntää ja metsuri sahaa riskipuuta.On tätä päivää
Peksi
Peksi 5 kuukautta sitten
Asiaa sinä Janne puhuit, ei siinä ole mitään anteeksi pyydeltävää, kun on tuollakin alalla juuri niitä koijareita, jotka kusettaa nuoria työntekijöitä jatkuvasti. Kiitos hyvästä videosta ja jouluksi voisit tehdä sellaisen neljän tunnin joulu speciaalin :)
Peksi
Peksi 5 kuukautta sitten
Niin joo piti vielä laittaa, et täällä myös rallin pelaaja, niin voisi olla myös hyvä kuvauksen kohde, kun en muista et kertaakaan kuppipenkin ympärillä olevilla olisi ollut tylsää, kun kavereitten kanssa ajetaan ja kans tuo Dirt se ainut oikea peli mitä pelaan.
acerii
acerii 5 kuukautta sitten
Noudattaako tessiä muka joku firma? Kuljetusalalla on ollu kaikenlaista villiä käytäntöä. Låpituntipalkka yms.
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Ei taida oikein kukaan täysin tessin mukaan maksaa aina on jotain erilaista.
Mika Lipsanen
Mika Lipsanen 5 kuukautta sitten
sen kun kaikki kuskit älyäis että TESsin palkka on MINIMI minkä alle töitä ei pidä suostua tekemään...ei nää koijari yrittäjät ikinä vähene, jos saavat työntekijöitä puol ilmaseks töihin. Lisäksi se vääristää omalta osaltaan kilpailua noissa urakointisopimusneuvotteluissa jos toinen maksaa kaikki palkat yms.7 niinkuin kuuluukin ja toinen maksaa vähän sinnepäin...
Yli viritetty maamoottori
Yli viritetty maamoottori 5 kuukautta sitten
@Motologi Oulun seudullakin on yksi firma jossa palkka on semmonen että käytännössä kuskit ajaa talkoilla... Oululaiset tietää, jos et muualle pääse niin *********
Motologi
Motologi 5 kuukautta sitten
Toivottavasti kukaan ei ainakaan sellaisessa firmassa töissä ole.
Pentti Rytkönen
Pentti Rytkönen 5 kuukautta sitten
Myrky tuho teko videoita olis kiva katsoa miten ammatti mies hoitaa ne 👍
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
No niitäki löytyy pari videota mulata. fiplace.info/loft/videot/f2SeqJyjp6PIoLA fiplace.info/loft/videot/ip1mYpOjk6KmaY4
SbesialObera
SbesialObera 5 kuukautta sitten
Meinaako velipoika osallistua lapin ralleihin?
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
En tiedä vielä mitä suunnitelmia niillä on.
Jani Hämäläinen
Jani Hämäläinen 5 kuukautta sitten
Euron kiinto kuskille päätehakkuussa...olisko sopiva...😉😂
Jani Hämäläinen
Jani Hämäläinen 5 kuukautta sitten
...800 kiintoo väitti yks urakoitsija meilläpäin rengin tehneen työvuoroon...pein vitsinä mutta ei se näköjään oo mahdotonta...tietty mettä vaikuttaa paljon...ja käytetty aika...👍👍 Hyvin sä vedät 👍
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
@Jani Hämäläinen 735 kiintoa ja 12 tuntia hakkasin
Jani Hämäläinen
Jani Hämäläinen 5 kuukautta sitten
Paljo muuten on suurin kiintomäärä/työvuoro....useempi sata...veikkaan...
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Se olisi ihan hyvä jos vaan keskirunko tilavuuskin pysyy suurena.
Jari Olavi Laitila
Jari Olavi Laitila 5 kuukautta sitten
Olit sinä mies ku otit lopputilin ku palkkaa alettiin laskemahan
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Kyllä se oli hemmetin hyvä ratkaisu kaikin puolin kun miettii millaseen paikkaan pääsin töihin sen seurauksena. Onneksi silloin palo hihat sen verran huolella että en jäänyt asiaa pitempään miettimään vaan tein ratkasun heti.
Perttu Blomqvist
Perttu Blomqvist 5 kuukautta sitten
Ihan kiva kuulla tämä tarina
Perttu Blomqvist
Perttu Blomqvist 5 kuukautta sitten
Ole ajanut 38 vuotta kaivinkonetta palkka haitari suuri
Bolek 96oskar96
Bolek 96oskar96 5 kuukautta sitten
Super, tylko nic Cię nie rozumiem.
Veijo Miettinen
Veijo Miettinen 5 kuukautta sitten
Aika pieni on tuo "hintahaitari" aloittelevan ja kokeneen kuskin välillä... kun veikkaan että kuutio tuotossa on aika iso ero. 🤔 ja kasvava kelo loppuun.. 🤣
Kaivelija64
Kaivelija64 5 kuukautta sitten
Asianajaja rapiat 300€/h 😎
Karhusuo
Karhusuo 5 kuukautta sitten
Miinus alvit sun muut verot, sosiaaliturva- ja eläkemaksut, vuokrat, avustajan palkat ym.ym.
Kuljettaja
Kuljettaja 5 kuukautta sitten
On niissäkin semmosia jotka laskuttaa 750€ tunti😂
leketti1
leketti1 5 kuukautta sitten
Kiva kahtoo ku Seppäs Janne kuataa mulle mokin rakennus puita. Katot tarkkaan aina nuo lahot ja tervakset sekä lenkouvet poikkeen priimasta saha tavarasta.. Kiitos taasen mahtavasta videosta. Ne nuo palkka asiathan on aina sovittava isännän kanssa että mitä työstä hän siitä työstä maksaa palakkoa. Näinä aikoina on vaan surkeeta palkolisille ja isännille ku on tuota kelirikkoa jo kohta se 4kk vuojesta. Kuskit lomautetaan ja isännät tuskailee koneiteitten maksujen kanssa kun ei saa hakata.
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Joo on nämä kelirikot kettumaisia varsinkin jos puukauppa on firmassa käynyt huonosti niin ei oikein ole valinnan varaakaan.
Timo Turkki
Timo Turkki 5 kuukautta sitten
Hienoa Janne! Metsälehti (3.12 s. 20) tunnistaa metsäkoneenkuljettaja "Janne Seppäsen". On erittäin positiivinen asia että nämä upeat (siis metsänomistajalle opettavaiset) youtube videot saa huomiota laajalti!
timo saarinen
timo saarinen 5 kuukautta sitten
Kuusikon ensiharvennus, jota ei ole raivattu, siinä on haastetta🙂
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Ja kunnon tykkylumi vielä kaupan päälle niin ai että alkaa olla ranteet auki hommaa. 🤣
TheAbree
TheAbree 5 kuukautta sitten
ja pimeässä.
Jarno Virtanen
Jarno Virtanen 5 kuukautta sitten
Hyvää viikonloppua sulle ja perheellesi
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Kiitos samoin.
Вячеслав Куйкин
Hyvaa ilta, привет, я тоже работаю в лесной отрасли, hake auto, Idan Metsakone, Tapio Lauranen. Hake Suomessa💪💪💪💪🇷🇺🇫🇮🇷🇺🇫🇮👍👍
jukka korkman
jukka korkman 5 kuukautta sitten
Tee vaan videoita noista huonommistakin kohteista. Varsinkin jos kuusikon ensiharvennusta sattuisi olemaan, niin olisi mukava katsella 🙂
Janne Seppänen
Janne Seppänen 5 kuukautta sitten
Kuusikko ensiharvennuksia ei ole oikein ollut ja yleensä ne hakataan tavella niin voihan niitä kohta olla jos vaan se talvi tulisi.
SbesialObera
SbesialObera 5 kuukautta sitten
👍
Totom tube
Totom tube 5 kuukautta sitten
Risut on ihania😁
AC 85
AC 85 5 kuukautta sitten
Perjantain kunniaksi
Seuraava
Making transparent wood
43:55
Näkymät 5 milj.
I Boxed 4 People At The Same Time
7:21