Tumma

SUPERAUTON OMISTAMISEN KULUT! 

Näkymät 76 t.
99% 15 000 29

Mihin autojen kulut perustuu? Tässä jaksossa analysoidaan mihin perustuu superautojen kulut. Myös normi arkiauton hankinta kannattaa miettiä kulujen kautta etukäteen!

Olen työskennellyt näiden asioiden parissa parikymmentä vuotta. Työkseni mutta myös harrastukseni parissa.

Ylivoimaisesti suurin muuttuja on yleensä autossa sen arvon aleneminen omistuksen aikana. Muita miettimisen arvoisia asioita on auton ikä suhteessa korimallin elinkaareen. Huolto ja mahdolliset tulevat remontit käytetyssä autossa. Eksoottinen väri saattaa omasta mielestä olla makee, jos kaikkien muiden mielestä se ei ole niin auton myytävyys heikenee / arvo on pienempi.

Yritysmaailmassa tämä asia korostuu. Yritysjohtajan tulisi arvoida tarkkaan minkä tyyppisiä autoja yrityksessä on, ja varsinkin ei ole! Hyvän autopolitiikan laatiminen on äärimmäisen tärkeää asia! Sekä yrityksen brändin näkökulmasta niin myös kulujen puolesta.

Tässä asiassa voin konsultoida tarvittaessa. Ota yhteyttä: roni.collin@rfcgroup.fi niin voidaan keskustella aiheesta.

INSTAGRAM
ronicollin​
speedhooked​
kristofferk...
tr3_media​

fiplace.info...

Julkaistu

 

8.05.2021

Jaa:

Jaa:

Ladata:

Ladataan.....

Lisää soittolistaan:

Oma soittolista
Katso myöhemmin
Kommentteja 0   
Suomalainen Kaljankittaaja
Suomalainen Kaljankittaaja 7 päivää sitten
Tur-BoS
Hauskat Videot, Läppä tiimi
Hauskat Videot, Läppä tiimi 22 päivää sitten
Joo emme tartte miettii ei varaa koskaan tuommoissiihin..
Roni Collin
Roni Collin 22 päivää sitten
Kuka tahansa voi toteuttaa unelmansa! Kunhan asettaa tavoitteet tarpeeksi korkealle ja tekee todella paljon työtä sen eteen niin mikään ei ole mahdotonta. Itse olen siitä elävä esimerkki!
Jeffrey Burrows
Jeffrey Burrows Uukausi sitten
Todella rasittavaa kun videota on leikelty jopa yhden sanan pituisista pätkistä. Ei pystynyt katsomaan loppuun.
DuBstep115
DuBstep115 Uukausi sitten
Perus Audi laski itellä arvoa 4 vuodessa 10k kun vastaavasti kesä cruiseri corvette on tuplannut hintansa vajaassa 8 vuodessa.
Max Pusa
Max Pusa Uukausi sitten
Mitä mieltä oot leasingista? Joutuu maksamaan uudesta autosta, mutta toisaalta ei tarvitse huolehtia arvosta tms. Siinä olisi toinen mielenkiintoinen video-idea, milloin Suomessa kannattaa liisata ja milloin ostaa
Marseillest 06
Marseillest 06 Uukausi sitten
Suomesta uutena ostettua porsche on huono verrata koska jälleenmyyjillä on noin 20-30tonnin katteita noissa vekottimissa.
Turder
Turder Uukausi sitten
Voisi puhua myös tarkemmin ylläpitokuluista pidemmällä aikavälillä ja isommalla ajomäärällä, eli kun autolle osuisi vähintään yksi isompi huolto normihuoltojen lisäksi, ehkä jarrut ja renkaat uusitaan vähintään kertaalleen jne. Ja silloin mukaan kannattaa laskea ihan kaikki vakuutuksista polttoaineeseen. Niin näkisi vähän millaista eroa tulee peruskäyttiksiin. Tykkäsin kyllä videosta ja aihe on hyvä, mutta nyt jäi ehkä vähän aiheen potentiaalia hyödyntämättä. Tuollainen lyhyt omistusjakso suht pienellä ajomäärällä nousevan arvon autoilla antaa helposti turhan ruusuisen kuvan asiasta. Mutta ehkä tässä oli pointtinakin se, että arvokkaan auton pystyy omistamaan todella pienillä kuluilla kun tietää mitä tekee eikä aja paljoa.
Turder
Turder Uukausi sitten
@Mika Moguli ei nyt mitään 50-100tkm tarttee yhdessä kesässä ajaa eikä ympärivuotisesti kuten käyttöautolla, vaan useampien kesien ajan. Sen takia esim. Harrys Garagen vastaavat kuluvideot antaa paremmin osviittaa näistä kun hän on omistanut autot vuosia, ajaa niillä reissuja Euroopassa, radoilla jne, tekee/teettää isommat rempat omana omistusaikana yms ylläpitoa. Jos tulee kolhua niin sitten ne fiksataan. Koska tämän videon autot on omistettu suht lyhyen ajan, niillä on ajettu melko vähän joten ei ole tarvinnut isommin vielä huoltaa ja uusia kuluvia osia (seuraavalla omistajalle ne ehkä osuu?), lisäksi kun on osattu ostaa fiksusti haluttuja, arvoaan nostavia malleja, niin jollekin perusjonnelle tästä voi tulla kuva, että hei faijan uusi dieselbemari maksaa 20k vuodessa kaikkineen mutta GT3 Porschella tienattais. Tietyissä olosuhteissa joo, mutta ei samanlaisella käyttöprofiililla. Video oli omistamisen kuluista, mutta tällaiset videot olisi parempia jos siihen sisällyttäisi tarkemmin käyttökulujakin. Monia kuitenkin kiinnostaa esim. miten näitä huolletaan, mitä se maksaa tms asiat mitkä tulee kuitenkin vastaan kun näillä ajelee.
Mika Moguli
Mika Moguli Uukausi sitten
Pienikin naarmu tai kolhu pilaa jälleenmyyntiarvon. Lisäksi ajokausi suomessa olemattoman lyhyt, vai ajaako joku suolatuilla teillä kivisateessa noilla. Riskit liian suuret joten ei jatkoon.
Tony linnalaakso
Tony linnalaakso Uukausi sitten
Todella mielenkiintoista juttua.
Jari Rantala
Jari Rantala Uukausi sitten
Hyvää stooria ja mukava huomata, että hepulla ei ole tippaakaan kusta päässä.
AY
AY Uukausi sitten
Voitko puhua jollain videolla siitä, että miten näet polttomoottoriautojen tulevaisuuden käytettyjen harrasteautojen osalta? Uskotko esimerkiksi klassikkoiden ja modernimpien klassikoiden pitävän arvonsa kun asenteet muuttuvat ja ihmiset omaksuvat sähköautoilun laajemminkin? Olisi mielenkiintoista kuulla mietteitäsi harrasteautoilun tulevaisuudesta ihan yleisestikin.
Kuningasmurmeli
Kuningasmurmeli Uukausi sitten
Kehitysehdotus: Laita time-stampit näihin videoihin. (Esim missä kohtaa puhutaan mistäkin asiasta)
Erno Huotari
Erno Huotari Uukausi sitten
kun tekee 3,6 millin yrityskaupan nii kyl sen jälkee voi ostaa melkeimpä minkä tahansa auton haluaa eikä ole mitään merkitystä paljon se kustantaa kannattaa tuon hintaluokan autoissa lähteä juurikin siitä liikkeelle että ekaks ois se 7 numeroinen summa tilillä eikä niinku pt vatanen esim et vikat rahat laitetaa lamboo ja vielä senki jälkee maksetaa rahotusfirman osuut pois siit useemman vuoden ajan
Roni Collin
Roni Collin Uukausi sitten
Tästä minulla on eriävä mielipide. Mikäli löytyy vahva ja tasainen kassavirta niin mikään ei estä toteuttaa unelmansa. Se että onko varaa ostaa auto käteisellä vai ei on täysin yhdentekevää. Itse ostan autot lähtökohtaisesti aina rahoituksella. Rahoituksen korko on huomattavasti pienempi kun mitä saan tuottoa kyseiselle pääomalle sijoittamalla johonkin tuottavaan. Monet ajattelee juuri näin, mikä on ihan ymmärrettävää. Mutta maailma on muuttunut ja asiaa kannattaa funtsia vähän eri perspektiivistä nykyään. Monella on mahdollisuus toteuttaa unelmansa (hallitulla riskillä) sitä tietämättään. Huom. En ole sanomassa että jokaisen tulisi mennä kauppaan ja ostaa superauto rahoituksella vaan ymmärtää oma taloudellinen tilanne tarkasti ja avata sen kautta mahdollisuudet toteuttaa haaveensa.
Makes Garage
Makes Garage Uukausi sitten
Tonnilla ostaa 20vuotta vanhan auton ja vaikka menis paaliin niin palio ei häviä. 😁
DuBstep115
DuBstep115 Uukausi sitten
Ostin Audi A4 150e puhelimella itelle ja vuotta myöhemmin ostin sähköpyörän sillä koska 1000€ romutuspalkkio
Roni Collin
Roni Collin Uukausi sitten
Totta 🤓
Joo Joo
Joo Joo Uukausi sitten
Onko teillä enään niitä vanhoja audeja? Esim sitä S1 quattro audia?
Joo Joo
Joo Joo Uukausi sitten
@Roni Collin aijai ne on kyllä herkkuja...
Roni Collin
Roni Collin Uukausi sitten
Jep! Yksi Sport Quattro ja yksi Sport Quattro S1 Evo2
INNOVA
INNOVA Uukausi sitten
Jätkä tekee älyttömän nättejä pätkiä! Hienosti kuvaukset toteutettu, mikit ja videon laatu ylipäätään erittäin hyvä🔥🔥
Kevin ahoniemi
Kevin ahoniemi Uukausi sitten
Omistatko Lamborghinin??!.. Ja tiesitkö että myös Turussa myydään upeita luksus/ super autoja.🧐☕🇺🇸.
Hukhu Ldldl
Hukhu Ldldl Uukausi sitten
Mielipidettä C8 Corvetesta?
DuBstep115
DuBstep115 Uukausi sitten
Paras alle 100k auto atm jos puhutaan ilman vero ovh hinnoista.
Atteri
Atteri Uukausi sitten
Veneiletkö ikinä Pellingin saaristossa? Tänä vuonna saan oman veneen ni siel tulee pyörittyö jonkun verran sitten :)
dedtroyer man
dedtroyer man Uukausi sitten
Mad respect🙏🏻🔥
Makke
Makke Uukausi sitten
Lambon arvo säilyi varmaan paremmin Suomen markkinoilla verrattuna manner-Eurooppaan🤔 jos siis ajatellaan nettoarvoja Auton reaalikustannusten laskemista suosittelen kaikille. Keskimäärin 1,5 vuoden välein oon vaihtanu käyttistä ja aina vähän erikoisempaan malliin. Ainoa kustannus mikä on noussut on polttoainekulut, mutta sekin pääosin hinnan noususta. Esim. edellisellä i30N ajoin 15tkm, huolsin kerran ja vaihdoin lähes sakko renkailla. Bruttohinta liikkeessä oli 500e vähemmän mitä vuotta aikaisemmin. Omat kustannukset ilman vakuutusta oli alle 300e/kk vuoden omistuksen aikana.
Roni Collin
Roni Collin Uukausi sitten
Lambon arvo säilynyt hyvin sekä manner euroopassa että suomessa. Itseasiassa pyynnit euroopassa alle 20tkm ajettuna on alle 30k€ alle ovh:n 2017. Hyvä kommentti. Esim juuri kuluneet renkaat useimmiten pudottavat arvoa vähemmän kun mitä niiden uusiminen maksaa. Hyvä konkreettinen esimerkki.
Pouni Akentti
Pouni Akentti Uukausi sitten
Helkutin hyvä video :)👍🏻
MiksuX
MiksuX Uukausi sitten
ÄIJÄ! Mä näin mun kaverin kanssa kun ajoit tolla! Oli muuten kyllä niin hiano että kyllä kaikkien leuat loksahti❤️🥶
Mika Viljanen
Mika Viljanen Uukausi sitten
Hyvä Roni, loistava jakso.
Dzjeipii
Dzjeipii Uukausi sitten
kiitos, ja tilaukseen meni!
bazze bla
bazze bla Uukausi sitten
Need english subtitles!!
MAD MIKE
MAD MIKE Uukausi sitten
Nyt oli kyl pläjäys. Kiitos kun jaoit tuota tietoa, kun välillä toiset eivät halua puhua hinnoista..
Parse Pentu
Parse Pentu Uukausi sitten
Tuhannen taalan kysymys onkin miten saat ostettua sellaisia autoja ensimmäisten joukossa, joihin on kova kysyntä ja pitkähköt toimitusajat?
Roni Collin
Roni Collin Uukausi sitten
Luomalla hyvät suhteet oikeille tahoille, sekä seuraamalla tilannetta todella tarkkaan. Nopea reagointikyky siihen päälle. Siinä resepti 😊
karlo lehtiö
karlo lehtiö Uukausi sitten
Voitko tehdä asunnon esittelyn?
Just MJ
Just MJ Uukausi sitten
Mukavaa kuunneltavaa mutta korvaan särähti yksi esimerkki, koska mainitsemillasi Volvo ja BMW jne. malleilla ajetaan myös sen 3 vuoden aikana 120-150tkm joten vertaappa hintaa sitte kun ajat lambolla samat. Harrasteautoa ja käyttöautoa ei parane verrata, eikä kukaan osta harrasteautoksi Volvo V90 :D
Mika Moguli
Mika Moguli Uukausi sitten
Noita Audeja ja Bemareita tuodaan käytettyinä suomeen kymmeniä tuhansia vuodessa, joka laskee myös uutena ostettujen hintapyyntejä reilusti. Harvinaisia autoja ei ole saatavilla tuota määrää ja harva niitä ostaa näihin olosuhteisiin edes uutena ja siksi niiden arvo säilyy myös suomessa
Joonas Koskinen
Joonas Koskinen Uukausi sitten
@Just MJ eikö se ole paras verrata ”normi” henkilöautoon, koska tällöin saadaan videon tavoite paljon paremmin ilmi.. Eli se, ettei kallis urheiluauto välttämättä ole sen kalliimpi edes pitää kuin tavan henkilöauto (jos osataan valita oikein), toisin kuin normaalisti oletetaan.
Just MJ
Just MJ Uukausi sitten
@Roni Collin Ja minun pointtini taas oli, että kun tehdään videota "faktoista" harrasteauton kuluista niin ei tule verrata harrasteautoa ja käyttöautoa. (Tottakai kaikkea voi verrata keskenään, mutta kaikki eivät ole vertailukelpoisia)(minun mielipide) Eipä tämä kirjoittamalla etene, kun koittaa mahdollisimman lyhyesti tuoda asiansa esille, mutta antaa olla! Hyvää äitienpäivää ja mukavaa kesää!
Roni Collin
Roni Collin Uukausi sitten
@Just MJ Hei, sitä en tässä verrannut..? Vaan nimenomaan paljonko Huracanin arvon alennus oli = vähemmän kun alle sadan tonnin perheautolla tässä tapauksessa. Tarina on täysin eri jos jostain syystä ajaisi yli 100.000km Lambolla kolmessa vuodessa tietenkin, mutta sitä tässä nyt ei aprikoitu 🤷
Just MJ
Just MJ Uukausi sitten
@Roni Collin Ajappa sillä lambolla 120tkm ja prosenteissa ehkä häviääkin, mutta ei välttämättä rahassa.
janimatti0
janimatti0 Uukausi sitten
Mahtavasti alkanu filmi pyöriin tällä kanavalla! Todella hyvää kontenttia!
CARS WITH ROBERT
CARS WITH ROBERT Uukausi sitten
Todella mielenkiintoinen video!
AKU LAHTINEN
AKU LAHTINEN Uukausi sitten
Kyllä hyvin vinkkejä, mutta jos arvo-auton hankinta menee fiilis pohjalla. Olisiko silloin viisasta harkita ammatti auttajaa oston hetkellä🤔 thanx hyvä video.
Roni Collin
Roni Collin Uukausi sitten
Vaikka autoja ostetaan tunteella kannattaa käyttää järkeä! Kaikkeen mihin ei löydy omaa osaamista niin kannattaa selvittää niiltä jolla on.
Gaadie
Gaadie Uukausi sitten
Jatka samaan malliin
hidolf atler
hidolf atler Uukausi sitten
Ei oo mikään turha jätkä
fisherman 145
fisherman 145 Uukausi sitten
Eikö auton ostaminen saksasta olisi halvempaa kuin ruotsista? kun videolla puhut että olet ostanut autosi ruotsista. Ihan mielenkiinnosta vain kysyn.
Roni Collin
Roni Collin Uukausi sitten
Olen ostanut autoja ympäri eurooppaa, myös saksasta. Kruunun kurssin vaihtelevuus euroon nähden antaa usein mahdollisuuksia hyvään kauppaan. Valikoima myös saksaan verrattuna on superautoissa hyvä!
Eelin Laivat
Eelin Laivat Uukausi sitten
Hyvä video oli! Tajusin kans että Volvo S40 on sijoituskohde oikeella koneella ja varusteilla😄 onneks omassa tallissa on sellanen
Carspottertku
Carspottertku Uukausi sitten
huikeeta settiä taas! tuliko muuten tur-805 sulle?:)
MrKyanmi
MrKyanmi Uukausi sitten
Erittäin hyvää settiä. 👌🏽
thequattro20v
thequattro20v Uukausi sitten
Yes, oikein hyvän pituinen setti. Aiemmin videot loppunut jotenkin kesken. Tää 👌
jeff
jeff Uukausi sitten
Instagram linkki ei toimi :(
Markku Roponen
Markku Roponen Uukausi sitten
Nyt on huikeeta settiä!
Niko
Niko Uukausi sitten
En tajua miten voi olla näin hyviä videoita pienellä kanavalla!
Molokki
Molokki Päivä sitten
@Roni Collin ok
Roni Collin
Roni Collin 2 päivää sitten
@Molokki Toki pystyy. Muutaman olenkin jo bannannut.
Molokki
Molokki 2 päivää sitten
@Roni Collin En tiennytkään että kanavalta pystyy "bannata"
Arne Rajala
Arne Rajala Uukausi sitten
Sama venäjäks niin saadaan populaa 😂
Atte
Atte Uukausi sitten
@Roni Collin Nojoo hyvinhä se näyttää jo onnistunee. Hyvä video kuitenki👌
Mp Hessu
Mp Hessu Uukausi sitten
👍👍
Joe Hefflin
Joe Hefflin Uukausi sitten
Hyvä video!
Seuraava
MAVERICK | BRIZO YACHT 40 SC
7:02
Q & A | RONI COLLIN
10:15
Näkymät 18 t.
RONI COLLIN (Trailer)
3:17
Näkymät 26 t.
Léo Major - TLDRDEEP
11:33
Näkymät 185 t.
PODCAST 44 - PT-Vatanen
1:21:18
Who Is SMARTER? 😂 #shorts
0:30
Näkymät 196 milj.
Keppi - BIISONIMAFIA
4:55
Näkymät 67 t.